Van Hoorne Entertainment biedt de komende zomer een uitstekend alternatief voor hutje mutje aan het strand liggen, jengelende kinderen die zich vervelen, of de hitte ontvluchten in de bios.

In samenwerking met de Australische partner Life Like Touring brengen zij het (wereld)beroemde Paw Patrol live naar de theaters in Nederland en België. Wij zagen de eerste try-out in het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam.

Paw Patrol

Paw Patrol is van oorsprong een Canadese kinderserie die voor het eerst in 2013 werd uitgezonden op Nickelodeon. 

Het is een actieserie die gaat over een reddingsteam bestaande uit zeven heldhaftige pups.

Net als in de tv-serie zullen ook in deze show belangrijke sociale vaardigheden, zoals samenwerken en problemen oplossen, aan bod komen door het teamwork en de unieke vaardigheden van de zeven Pups:
Chase (duitse herder), Yoran de Bont
Everest (husky), Charlotte Ha
Marshall (dalmatiër), René Noorderveen
Rocky (gemengd ras), Celine Brouwers
Rubble (bulldog), Stijn Mac Gillavry
Skye (helikoptervlieger) Saffira Ben Hammouda 
Zuma (labrador) Genevieve Lobo 
Ryder, gespeeld door Darren van der Lek, is de wizzkid die leiding geeft aan Paw Patrol.

Het verhaal

Paw Patrol Live vertelt het verhaal van “De Grote Race”. In Avonturenbaai wordt een spannende strijd tussen burgemeester Goodway (Caitlin Baank) en burgemeester Humdinger (Sven Stevens) gehouden. Terwijl de sluwe burgemeester Humdinger klaar staat om te starten, blijkt burgemeester Goodway plots spoorloos te zijn verdwenen. Snel roept Ryder de hulp in van de Paw Patrol. Kunnen zij burgemeester Goodway op tijd vinden?

Geen klus te groot, geen pup te klein… Deze unieke voorstelling is geschikt voor de hele familie én een mooie eerste kennismaking voor kinderen met live-theater. Het verhaal wordt erg interactief gebracht, zo kunnen de kinderen mee zoeken naar aanwijzingen of hun superkrachten gebruiken door de pups te helpen. De show is energiek en in snel tempo waardoor het allemaal lekker vlot doorloopt. Na ongeveer een half uur speeltijd is er een pauze, voor alle pups die even ‘uit gelaten’ moeten worden.

Maar daarna gaat het verhaal snel weer verder met de ontknoping van de race. Een knallende finale en het publiek stuitert het theater uit. Bij de meet en greet zie je pas echt hoe groots de hondenhelden zijn. Rijen dik staan de ouders met kinderen te wachten. De knuffels gaan als warme broodjes over de theatershoptoonbank en voor velen was dit een middag om niet snel te vergeten.

Morgen gaat Paw Patrol Live! in première en spelen ze nog tot eind augustus in verschillende theaters in Nederland én België. Kijk waar de pups precies langskomen op www.pawpatrollive.nl

Lees ook:
Repetities PAW Patrol Live! gestart

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen