Naast Tony Neef kan het publiek nu ook gaan genieten van Paul Groot in de rol van Sonneveld. Gisteravond beleefde Paul zijn première in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Musicalsites sprak Tony Neef na afloop van de voorstelling. Tony vond het raar om te zien dat de rol nu door iemand anders werd gespeeld en hij zelf niet op het toneel stond. Toch kreeg hij een brok in zijn keel bij het zien van de show, net als de rest van het publiek. Tony was blij dat Paul hem niet imiteerde, maar op zijn geheel eigen wijze Sonneveld neer heeft gezet. De meeste gelijkenis tussen Paul en Sonneveld zit in de komische kant die Paul goed weet te pakken. Paul weet precies hoe hij de ‘bekkentrekkerij’ van Sonneveld zoals Tony het omschrijft, het meest doeltreffend kan neerzetten. Tony geeft aan dat hij waarschijnlijk meer gewaardeerd zal worden om zijn vileine, nichterige trekjes. 

Premiere Paul Groot-7

Met Bill van Dijk en Freek Bartels aan zijn zijde, die de rollen hebben overgenomen van Jan Elbertse en Thomas Cammaert, schitterde Paul Groot in het DeLaMar Theater.

Dat maakt dat er weer een sterke cast staat in deze musical. Bill pakt naast zijn rol als Huub Janssen, de partner van Sonneveld, meerdere rollen op zich maar is daarin zeer scherp en doeltreffend. Freek Bartels mag volgende keer weer een hoofdrol op zich nemen. Wat een mooie stem heeft deze man. Zijn solo’s in de rol van Friso Wiegersma, zijn warm en prachtig gezongen. Een goede toevoeging in deze cast.

Ontroerend mooi en prachtig en met een goed gevoel voor humor, dat is Sonneveld.

Premiere Paul Groot-5

Onder de titel Sonneveld in DeLaMar wordt de oorspronkelijke productie verrijkt met de historie van Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater. Met de meest bekende liedjes als Het Dorp, Aan de Amsterdamse grachten en Haal het doek maar op… is Sonneveld in DeLaMar een avond vol nostalgie. Als Wim Sonneveld (Tony Neef) vlak voor zijn eerste hartaanval op 56-jarige leeftijd een lifter (Cindy Bell) oppikt en later bijkomt in het ziekenhuis wil hij niet accepteren dat de grote Sonneveld bijna was omgevallen. In de drie dagen dat hij in het ziekenhuis ligt wordt hij door de lifter geconfronteerd met zijn jeugd, liefdes en werk. Tijdgenoten als Conny Stuart (Mariska van Kolck), Huub Janssen (Bill van Dijk) en Friso Wiegersma (Freek Bartels) passeren letterlijk zijn revue. Met als grote vraag: wie was Wim Sonneveld?

Verslag: Marloes Romeijn
Foto’s: Rob de Haan

Lees ook:
Sonneveld herboren in ‘zijn’ DeLaMar