Iedere zomer bouwt De Parade een klein gezellig dorpje op in de parken van de vier grootste steden in Nederland. Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de tenten, merendeel speciaal voor het festival gemaakt. Wij bezochten een aantal voorstellingen in Utrecht.

Idiotorisch Gestoord
Michiel Varga, Sven Nigel Blom en Michael de Vriend spelen hun voorstelling Idiotorisch Gestoord. Een stortvloed van momenten die we zelf maar ook in de media meemaken. Daarnaast nemen de heren elkaar ook op de korrel. Absurde humor op De Parade met een klein beetje publieksparticipatie. Het tempo ligt hoog waarbij sketches en komische en alledaagse herkenbare momenten voorbijschoten.  In felgekleurde pakken staan de mannen op het toneel en maken met simpele hulpmiddelen hun paradevoorstelling.

Idiotorisch Gestoord is nog te zien op 12 augustus in Amsterdam

Parade 2016 52

Blush – The Red Room
Blush was al twee keer eerder te bewonderen op De Parade met de voorstellingen Bowie en Sex. Paul Boereboom, Boris Schreurs, Bobby Snijder brengen nu The Red Room. Een voorstelling die vooral visueel ingesteld is. Blush brengt een trip door een multidisciplinaire droomwereld. Er zijn veel verhalen. Sommige zijn triest, sommige grappig, sommige doodgewoon. Sommige verhalen gaan over waanzin en geweld, maar ze behelzen allemaal een zekere mate van mysterie. Het mysterie van het leven. Dit is een verhaal over velen, maar het begint met één persoon. Een jonge vrouw gevangen in een web van kwaad. Naarstig op zoek naar een uitweg. Blush gebruikt de ruimte van de tent optimaal waarbij licht, dans en spel goed op elkaar zijn afgestemd. De groep maakt mooi gebruikt van eenvoudige middelen zoals zwart plastic om de overgangen als het ware te maskeren, TL-licht en zaklantaarns. “Yes, look in the mirror. What do you see? Is it a dream, or a nightmare?” Een uitzonderlijke show.

Blush is vandaag nog te zien in Utrecht en in Amsterdam van 24 t/m 28 augustus

Parade 2016 40

Club Gewalt – W.O.M.B 13.32
De mannen van Club Gewalt maakten vorig jaar voor de Parade een koptelefoonlancering en nu zijn ze terug. Bij binnenkomst krijg je een headphone op je hoofd en lanceert Club Gewalt je uit een zwart gat in 13 minuten en 32 seconden. De ruimte is klein en donker, maar de drie ex-studenten Codarts Amir Vahidi, Dook van Dijck en Robbert Klein zorgen voor een klein kwartier amusement. Goede teksten en muziek zorgen voor een bijzondere ervaring in voornamelijk een donkere ruimte

Club Gewalt is vandaag nog te zien in Utrecht en in Amsterdam van 12 t/m 16 augustus

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en volg ons!!

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.