Owen Schumacher, Beau Schneider en Hanneke Drenth gaan in 2019 het theater in met de comedy Laten we eerlijk zijn. Het is de tweede co-productie van Rick Engelkes én Richard Kemper. De regie is in handen van Bruun Kuijt en het script is geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel (die eerder ook de succesvolle relatiecomedy Hart tegen Hart voor Engelkes en Kemper schreven). De première is op 4 februari 2019 in Zaandam.
Rick Engelkes: “Ik ben bijzonder verheugd dat we Owen Schumacher weer hebben kunnen verleiden tot het spelen in een theatercomedy. Met zijn komisch talent, naast dat van Beau Schneider en vakvrouw Hanneke Drenth, hebben Richard Kemper en ik de beste ingrediënten in huis gehaald voor deze nieuwe voorstelling.”
Laten we eerlijk zijn – is er ergere stress dan burenstress?

Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn…

Want hoe die jongens van twee hoog je totaal negeren in het trappenhuis is tekenend. Tekenend voor de manier waarop het huis gillend achteruit gaat. Letterlijk. Want ook de stem van zij op één hoog laat de ruiten springen. Dan willen ze ook nog eens een groepsapp. Alsjeblieft zeg: een groepsapp. Gewoon bij elkaar gaan zitten om de boel eerlijk uit te praten: ho maar! Laten we eerlijk zijn: er is geen ergere stress dan burenstress. Onze relatie gaat er nog aan onderdoor. Laatst zei mijn vrouw nog tegen mij: “Misschien is zeiken over de buren nog het enige wat ons bindt.”

Owen Schumacher kent u natuurlijk als typetjeskanon uit ‘Koefnoen’. Beau Schneider is een van ‘s lands grootste acteertalenten (o.a. ‘Hendrik Groen’) en comédienne Hanneke Drenth maakte afgelopen seizoen furore als Jasperina in de theaterhit ‘De Grote Drie’. Nu komen ze samen in deze gloednieuwe en pijnlijk grappige comedy ‘Laten we eerlijk zijn’.

ALGEMENE INFORMATIE Laten we eerlijk zijn
Producent: Rick Engelkes & Richard Kemper
Acteurs: Owen Schumacher, Beau Schneider, Hanneke Drenth
Regie: Bruun Kuijt
Script: Erris van Ginkel, Roos Schlikker
Tekstbijdragen: Richard Kemper
Vanaf januari 2019 te zien.
Première: 4 februari 2019, Zaantheater, Zaandam
Daarna tournee door Nederland tot en met mei 2019
Website: www.rep.nu
Fotocredit: Arjan Benning