Studenten van het derdejaars Musicaltheater Fontys presenteerden met de Song & Dance voorstelling Out of the box de weg die ze alleen en met elkaar moeten afleggen om te kunnen worden wie ze willen zijn. Duidelijk werd dat ze er genoeg van hadden dat mensen maar in hokjes worden gestopt. Gedurende een uur werd er gedanst en gezongen. De nadruk lag op ensemblestukken maar daarbinnen kreeg eenieder zijn moment om te stralen. 

Out of the box bracht wensen, dromen en realiteit in beeld van de zoektocht van deze elf studenten naar hun plaats op het podium binnen een breed scala van musicaltheater repertoire. Dat was het uitgangspunt voor de makers bij de samenstelling van de nummers en het bepalen van de sfeer van deze Song & Dance voorstelling.  Behalve showelementen kregen we een klein stukje “ik” te zien van elk van de performers, vingen we een glimp op van hen als mens: met onzekerheden, twijfels, een dosis gezonde lef maar vooral veel plezier.

Er waren dertien nummers uit musicals zoals Titanic, Paramour, Hamilton, Elisabeth en All that jazz.  Juist die afwisseling maakte Out of the box tot een swingende eerlijke voorstelling waarbij je niet gestoord werd door een decor en de nummers razendsnel op de planken wordt gezet in prachtige kostuums. De sfeer die de studenten neerzetten bij elk nummer was af. Zang en dans werden samengesmeed tot een wervelende show met mooie rustpunten die daarna werden opgevolgd met misschien nog wel meer power.

Cast: Nicole van Beest, Alexander Boone, Gregory Langen, Wesley Florijn, Danae Wilmington, Lara Bos, Sophie van Lent, Kato Haes, Nina Kraak, Lieselot Lauwers en Max Hameeteman

Concept & choreografie: Vuur & Vlam Producties (Marjan Hommes & Germa Scholten)
Muzikale leiding en vocale arrangementen: Steven van Gool
Stem- en vocal coaching: Peggy Hegeman