Vandaag ging “On your feet” in première in het Beatrixtheater in Utrecht. Gloria Estefan stond altijd in het middelpunt van de belangstelling maar haar man Emilio heeft ook bijgedragen aan het succes. Deze musical vertelt hun verhaal en krijgt wat ons betreft 5-sterren.

In een swingende zaal mocht hoofdrolspeelster Vajen van den Bosch Nederland laten zien waarom zij door Gloria Estefan was uitgekozen om deze mooie hoofdrol te spelen. Ze deed dat absoluut met grote klasse. De rol van Emilio werd tijdens deze première gespeeld door Jim Bakkum. Jim zal deze rol met Tommie Christiaan delen, die vandaag aanwezig was in de zaal.

Het verhaal is enigszins ondergeschikt aan de muziek die absoluut van grote klasse is. Absolute ster van de avond is de 19-jarige Vajen van den Bosch. Deze jonge vrouw lijkt elke rol aan te kunnen en weet met haar spel en stem de zaal te laten swingen of doodstil te laten zijn. Het nummer “The Rhytm is gonna get you” gaat haar net zo makkelijk af als een ballad. Daarnaast is het een hele prestatie als, degene wiens verhaal je speelt, Gloria Estefan op rij 8 in de zaal zit. Geen eenvoudige opgave als je weet dat Gloria Estefan niets aan het toeval overlaat en alleen gaat voor het best mogelijke. Zij heeft absoluut haar evenbeeld gevonden in Vajen.

Datzelfde geldt voor Jim Bakkum. Hij staat absoluut zijn mannetje en ook hij weet dat Emilio Estefan in de zaal is. Hij speelt samen met Vajen een mooie musical, ondersteund door een geweldige band die het hele Beatrix Theater laat swingen of genieten van mooie ballads. Jim speelt zijn rol met klasse en ook vocaal heeft hij zich volledig vastgebeten in de nummers waarbij hij stevig heeft moeten werken. Resultaat is een mooie vertolking van deze rol.

On your feet 50

Nurlaila Karim speelt de harde moeder van Gloria en doet dat met verve. Deze moeder heeft niet de kansen gehad die Gloria nu wel krijgt en dat zet hun relatie onder druk. Nurlaila zingt zoals verwacht, maar nooit vanzelfsprekend, solide en krachtig. Een genoegen om naar haar te luisteren en haar te zien spelen. Je merkt dat de moeder veel van Gloria houdt maar wel hard voor haar is. Geen eenvoudige rol maar wel een die Nurlaila geweldig neer zet ook al is ze zelf niet zo als moeder, vertelt ze na afloop. Ellen Evers speelt de oma van Gloria die er voor zorgt dat Gloria het vak in gaat. Ze speelt de oma met veel energie en komische timing. Dat was ook de bedoeling van Gloria die haar oma niet anders kende. De kleine Gloria, vanavond gespeeld door Billy Gwen Maduro, bewoog vrij over het toneel, zong mooie solo’s en ook in de duetten deed ze uitstekend mee.

On your feet 81

In deze productie geen grote decors maar alles wordt eenvoudig gehouden waardoor je niet afgeleid wordt door allerlei bijzaken. Het publiek kan zich focussen op de muziek en het verhaal. Het verhaal is enigszins ondergeschikt gemaakt aan de schitterende muziek maar daarmee heeft Gloria Estefan ook de hele wereld verovert en kent iedereen nummers als “Anything for you”, “Dr. Beat”, Conga, Don’t wanna lose you now”, Here we are” en natuurlijk “Get on your feet” om maar een paar nummers te noemen uit deze musical. De Cubaanse swing is eigenlijk in elk nummer te vinden en men heeft dit ook in ere gelaten. Die swing laat het ensemble dan ook zien op het toneel. Het ensemble geeft alles en dat is duidelijk te zien. De choreografie is tot in de puntjes verzorgt en speelt een grote rol in deze musical.

“On your feet” zorgt er voor dat je niet stil kunt blijven zitten op je stoel. Deze show ademt muziek, ritme en vertelt het verhaal van een grootste muzikale vrouw gespeeld door Vajen van den Bosch die nu al grote indruk bij het publiek achterlaat. Deze musical is absoluut een bezoek waard en verdient 5-sterren zeker vanwege de geweldige cast die vanaf begin tot het einde vol gas geeft.

On your feet 83

Cast:
Vajèn van den Bosch – Gloria Estefan
Jim Bakkum – Emilio Estefan
Tommie Christiaan – Emilio Estefan
Nurlaila Karim – Gloria Fajardo
Ellen Evers – Consuelo
Talita Angwarmasse – Ensemble
Giammarco Corrado – Ensemble
Donielle David – Ensemble
Natascha Dejong – Ensemble
Paul Donkers – Phil/Ensemble
Jamie Dors – Ensemble
Diego Gonzalez-Clark – Ensemble
Joey Von Grumbkow – Ensemble
Frank van Hengel – José Fajardo/Ensemble
Samantha Klots – Ensemble
Sky Lemmer – Rebecca/Ensemble
Rick McDonald – Ensemble
Alessandro Pierotti – Ensemble
Clayton Rosa – Ensemble
Edgar Sagarra Portuondo Ensemble
Shanna Slaap- Ensemble
Brett Sturgis – Ensemble
Margot Weeda – Ensemble
Keoma Aidhen – Swing
Denzel Giskus -Swing
Maggy van den Heuvel – Swing
Ruben Kuppens – Swing
Darren van der Lek – Swing
Gina van der Ploeg – Swing
Aswintha Vermeulen – Swing

Kijk voor meer informatie ophttp://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/on-your-feet/

Voor de fotoreportage klikt u hier.