OpusOne bestaat dit jaar 25 jaar en zet ter gelegenheid van dit jubileum één van de topstukken uit het repertoire opnieuw op het programma: Jungle Book.

In een gloednieuwe en eigentijdse enscenering kan iedereen nu opnieuw meeleven met de avonturen van Mowgli, zijn vriend Baloo de Beer en de panter Bagheera. Mowgli is op zijn hoede voor de Apenbende en vooral voor de tijger Shere Khan, met wie hij een fel gevecht voert. De grootste strijd voert Mowgli echter met zichzelf. Zal hij, de koning van de jungle, ooit terugkeren naar de mensenwereld?


De musical is sneller van opzet en er is meer aandacht besteedt aan spel en zang. De choreografie is van de hand van Chiara Re die er eigentijdse en Bollywood choreografie van heeft gemaakt en geprobeerd heeft het verhaal te verwerken in de dans.

De cast bestaat uit de ervaren acteurs Fred Butter, Roberto de Groot, Christiaan Nannen en Chiara Re. Het ensemble bestaat uit stagiaires van de ROC Rijn en IJssel: Nick van Burkum, 
Mascha Elias
, Claire Snakkers, 
Noëlle-Joy Kruidbos, en Vera Wildenbeest. Simon Mual, ook stagiaire, mag zelfs de rol van Mowgli spelen in deze familiemusical

Jungle Book zal tot eind april spelen in theaters door heel Nederland en is geschikt voor publiek vanaf 8 jaar.

Makers
Frans Schraven – regie
John Yost – originele script
Christiaan Nannen – bewerking script
Coot van Doesburgh – teksten
Ton Scherpenzeel – muziek
Chiara Re – choreografie
Martin Bakker – decor
Mija Stik – kostuums
Selene Lentjes – kap & grime
Benno Barends – licht

Bekijk hierElement Selection de fotoreportage.