Al voor het zevende jaar is The Voice Kids weer op de buis, de grote zoektocht naar jong zangtalent. En ver hoeven ze niet te zoeken, want opnieuw bewijzen vele kinderen over een gouden keeltje te beschikken. Opvallend dit jaar is de grote hoeveelheid Nederlandstalige liederen die gezongen wordt. Maar liefst 15 van de 48 kinderen die door zijn naar de Battle-ronde hebben gekozen voor een Nederlandstalig nummer. Bovendien is er voor het eerst in The Voice geschiedenis een lied in het Fries gezongen.

Dit jaar is er een nieuwe coach naast Marco Borsato, Ilse Delange en Ali B bij gekomen: Douwe Bob. Met ieder 12 kids in hun team stappen ze vanaf vandaag de ring in, zodat alleen de allerbesten overblijven. In het team van Douwe Bob zit onder andere musicaltalent Manouk Pheifer (o.a. bekend van Kruimeltje en Hij Gelooft in Mij). Zij wist haar zenuwen goed onder controle te houden, ondanks dat er pas na haar allerlaatste noot werd gedraaid. Maar het was het wachten meer dan waard, want alle coachen draaiden op dat moment voor haar.

Dit was anders bij de auditie van Montana, degene met wie Manouk afgelopen jaar nog in de liveshows stond van het Junior Songfestival. Bij haar eerste noten werd door alle vier de coaches gedrukt. Dit in tegenstelling tot Montana’s eerste optreden bij The Voice Kids twee jaar geleden, toen werd er niet gedrukt. Ook bij Eline en Thomas werd er in het verleden, drie jaar geleden, niet gedrukt. Beiden kregen dit jaar een nieuwe kans en mochten allebei kiezen uit twee stoelen. Kaylee deed ook een nieuwe poging en kreeg na drie jaar een verdubbeling van het aantal coaches, vier in plaats van twee. Lindsey en Sammie wisten alle stoelen te laten draaien, net als twee jaar geleden. Kortom, er doen weer heel veel oude bekenden mee.

Andere bekende kinderen zijn Madelief (bekend van The Sound of Music en Dolfje Weerwolfje) en Anne (bekend van The Sound of Music en Ciske de Rat). Zij zongen beide How Far I’ll Go uit de film Vaiana. Madelief deed hiervan de Nederlandstalige versie en blies alle coaches omver, met name met haar uithaal. Anne had de keuze uit Marco en Douwe Bob. Beide musicalkids kozen voor Marco Borsato.

We wensen alle kinderen heel veel succes in de Battles!

Foto: www.thevoicekids.nl

v.l.n.r. Anne, Madelief, Manouk

Verslag: Jenny Evendijk