Zwoel, sensueel en opzwepend, dat moet de essentie worden van de nieuwe productie van Joop van den Ende theaterproducties voor volgend theaterseizoen. Deze essentie is gevonden in het boek Zorro van Isabelle Allende. De musical Zorro stond al eerder in andere landen op de planken. Door middel van de muziek van de Gipsy Kings komt Diego de la Vega alias Zorro tot leven. Don Diego bestrijdt de misdaad, maar onderwijl verleidt hij met zijn prachtige sensuele uitstraling de dames.

Na zoektochten naar Tarzan, Evita, Joseph en Mary Poppins door de AVRO wordt er nu gezocht naar de perfecte Zorro. Uit vele kandidaten werden uiteindelijk elf finalisten gekozen. Onder deze elf kandidaten zitten wederom bekende als nog onbekende gezichten in musicalland. In de race voor Zorro zijn: Ruud van Overdijk, Sandor Sturbl, Dennis de Groot, Jeroen Dekkers, Roman van der Werff, Dennis ten Vergert, Tommie Christiaan, Marijn Brouwers, Samuel Hubbner Casado, Kelvin Wormgoor en Mischa Kiek.

Vanmiddag werden de finalisten gepresenteerd aan de pers in de Vondelkerk in hartje Amsterdam. Frits Sissing die ook dit jaar weer ‘Op zoek naar’ presenteert was zeer enthousiast over het talent wat gaat strijden om de hoofdrol. Ook het vertrouwde panel zal weer aanwezig zijn, namelijk Erwin van Lambaart, Pia Douwes en Willem Nijholt. Naast deze panelleden zal er wekelijks een ‘power woman’ het team versterken. Deze acht vrouwen beschikken allen over een eigen discipline en zullen hun mening volgens Erwin van Lambaart niet onder stoelen of banken steken.

Vanaf vandaag hebben alle Zorro’s een eigen weblog op www.opzoeknaarzorro.avro.nl

Via de blogs worden de fans op de hoogte gehouden van alles wat de mannen beleven. En natuurlijk kunnen de bezoekers een berichtje achterlaten voor de heren. Daarnaast is vanaf vandaag van elke Zorro een persoonlijke video te vinden op opzoeknaarzorro.avro.nl. Verder  zijn exclusieve beelden van de repetities te zien en maakt de AVRO als eerste bekend welke nummers de Zorro’s in de volgende liveshow zingen.

 

 

Op zoek naar Zorro , de 11 van 2011: vrijdag 31 december, AVRO, Nederland 1, 20.30 uur

Eerste liveshow Op zoek naar Zorro: zaterdag 1 januari, AVRO, Nederland 1, 21.25 uur

Daarna elke zaterdag om 20.25 uur de liveshow en de resultshow om 21.55 uur

De fotoreportage kunt u hier bekijken.

Tekst: Marloes Romeijn Foto’s Peggy de Haan