Wat is Nederland toch rijk, niet op financieel gebied, maar wel op musicalgebied. Vanavond bij de theaterronde van ‘Op zoek naar Zorro’ stond er veel nieuw, nog onbekend, talent te blinken. Van blond tot spaans en donker, Zorro kan in elk van de vanavond gepresenteerde talenten verscholen zitten.

De avond werd gepresenteerd door onze ‘Op zoek naar’ host, Frits Sissing. Frits vroeg het publiek de ogen te sluiten en hem voor zich te zien. Hetgeen wat het publiek op hun netvlies zag was volgens Frits geheel het tegenovergestelde van Zorro. Volgens hem is Zorro temperamentvol, passioneel, atletisch, maar bovenal sexy. Daar kan hij als Sonneveld vertolker, volgens hemzelf, nog heel wat van leren.

De vijftien Zorro’s die het podium betraden zongen allen verschillende nummers. Van musicalnummers naar pop/rock en terug naar jazz. Dit deden zij allen met volle overgave, want van de vijftien heren, gaan er maar tien door naar de live-shows. Er hing dus nogal wat vanaf. Helaas mochten wij als publiek niet blijven om de uitslag van het panel (Erwin van Lambaart, Pia Douwes en Willem Nijholt) af te wachten. Ook wij zullen met spanning moeten wachten tot aan de live-shows.

De vijftien mogelijke Zorro’s zijn Dennis ten Vergert, Kelvin Wormgoor, Mischa Kiek, Nelo Schelle, Samuel Hubner Cassado, Roman van der Werff, Jeroen Dekkers, Frank Bos, Quincy Schellevis, Dennis de Groot, Sandor Strubl, Arjan Janissen, Tommie Christiaan, Marijn Brouwers en Ruud Overdijk.

Het talent ligt hoog, waardoor het moeilijk is om nu al een favoriet te kiezen. Doordat er veel nieuw talent is kent Nederland hun kwaliteiten nog niet. Deze zullen tijdens de live-shows geheel moeten gaan openbaren om het temperament van Don Diego te evenaren.
Eén ding is zeker het wordt weer een spetterende show met passionele dans, liefde en  mooie zang. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het zover is!

Meer informatie vind je op opzoeknaarzorro.avro.nl

Marloes Romeijn