Musicalsites nam zaterdag een kijkje op de Uitmarkt. Wat gelijk opviel dat het terrein compacter was. Voorheen was de Junior Uitmarkt in de buurt van theater De Krakeling, maar nu waren zij ook te vinden op het festivalterrein. Wij zagen een aantal previews en maakten een sfeerimpressie.

Op zoek naar Junkie Yamilla
Jan Groeteman en zijn vrouw Kikki hebben samen een voorstelling geschreven met de naam “Op zoek naar Junkie Yamilla”. Kikki wordt gebeld door de politie die haar huis in Maastricht zijn binnengevallen. Haar onderverhuurster Yamilla blijkt lid van een drugsbende te zijn. Jan en Kiki nemen hun publiek mee in een mooie open voorstelling die je ook een spiegel voorhoudt terwijl ze als het ware onderduiken in de wereld van verslaving.

Een wereld die mijlenver van ons lijkt af te staan maar dichterbij is dan we zelf denken, zoals Kiki en Jan aantonen. Door persoonlijke gesprekken die Kiki voerde met (ex) gebruikers en hun omgeving zijn ze er in geslaagd deze mooie voorstelling te maken. De muziek van Jan Groenteman is van hoog niveau zoals we tijdens Wintersprookje ook mochten ervaren.
Kijk voor meer informatie hier.

Uitmarkt 2014 zaterdag -42

Het temmen van de Faun
Jorrit Ruijs en Rafael Zielinski lieten een kleine stukje zien van hun choreografie “Het temmen van de Faun”. Gefascineerd door het leven van de danser Vaslav Nijinski ontmoet acteur Jorrit Ruijs de danser Rafael Zielinski. In Het temmen van de faun verbeelden zij samen de droom om de ultieme staat te bereiken, waarin je jezelf en een ander liefhebt. Een droom over overgave, waarin de één kan kijken naar de ander, om zichzelf te zien. De voorstelling is van 7 tot en met 14 september, tijdens het Fringe Festival te zien, in de trouwzaal van hotel The Grand. De trouwzaal, een prachtige unieke locatie, ontworpen in de jaren twintig, is een ruimte volledig gewijd aan de kunst van de ware liefde.

Voor dit project loopt er een voordekunstproject, klik hier voor meer informatie of om Jorrit en Rafael te helpen.

Uitmarkt 2014 zaterdag -58

Kikker is jarig
De voorstelling “Kikker is Jarig” voor kinderen vanaf 4 jaar van Theater Terra is een origineel gebaseerd op het karakter De Kikker en natuurlijk zijn vriendjes. Theater Terra is in staat om met een speciaal verhaal gespeeld door acteurs met poppen intiem theater te spelen. Kinderen gaan helemaal op in het verhaal en vinden de figuren geweldig. Zeker als ze antwoord terug krijgt zoals o.a. bij het soundchecken als de cast de kinderen meteen in de gaten heeft. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Kikker zijn eerste avonturen beleefde in zijn bekende boeken en deze 25e verjaardag van Kikker wordt groot gevierd met de nieuwe familiemusical “Kikker is jarig”.
Kikker is jarig, voor iedereen vanaf 4 jaar, te zien van september 2014 tot en met maart 2015 in de Nederlandse en Vlaamse theaters. Kijk voor meer informatie op www.TheaterTerra.nl

Het was gezellig druk op de Uitmarkt. De voorstellingen werden goed bezocht en ook bij de stands was veel aanloop. Paard Joey nam ook nog een kijkje op de Uitmarkt en trok ook veel aandacht.

Uitmarkt 2014 zaterdag -54

Voor de fotoreportage klikt u hier.

De videoreportage volgt.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.