In 1958 werd Lurelei opgericht en met de komst van cabaretiere Jasperina de Jong (1960-1966) en tekstschrijver Guus Vleugel (1962-1966) werd Lurelei een van de toonaangevende cabaretgroepen uit de jaren zestig. Nu, 56 jaar later, is het tijd voor een bescheiden eerbetoon aan Guus Vleugel en Jasperina de Jong met Pascal van Dijk, Christian van Eijkelenburg, Marco de Kramer, Anke Kuypers en Nienke van der Linden.

Frank Sanders stelde het programma samen en neemt de regie voor zijn rekening. In de jaren van Lurelei timmerde hij hard aan de weg met zijn eigen cabaretgezelschap, Kabaret Tekstpierement. In 1968 werkte hij met Jasperina de Jong samen in de musical Sweet Charity en twee jaar later in de Jasperina de Jong Show. Op de vraag of het repertoire niet ouderwets is, antwoord Sanders: “Integendeel. De thema’s van toen zijn weer of nog steeds enorm actueel.”

In zijn teksten gaf Vleugel een verrassende draai aan actuele problemen. De teksten waren scherp en gingen veelal over de taboes uit die tijd, zoals seks, het koningshuis, religie en drugs. Ook tijdloze onderwerpen als racisme kwamen aan de orde. Sommige teksten leidden in die tijd zelfs tot kamervragen.

Op Vleugels is te zien van donderdag 27 t/m zaterdag 29 maart 2014, om 20:00 uur in Klein Carré.
Extra voorstelling: zaterdag 29 maart, om 15:00 uur.

Tickets Eur 11,- | Korting Eur 9,- | (Oud-) FSA student Eur 5,- | Reserveren: jaar4@franksandersakademie.nl

Regie: Frank Sanders, piano: Hilmar Leujes, productie: Merel Holl-Bussink, vormgeving en pr: Christian Seykens