Vandaag ging de nieuwe voorstelling van Dirk Scheele, ‘Op Stap met Dirk Scheele – op de boerderij’ in première in de schouwburg van Amstelveen.

Dirk is op stap en belandt dit keer op een echte boerderij met veel dieren, een hooiberg en een tractor. Dirk helpt mee op de boerderij maar als hij een gitaar vindt in het varkenshok is hij al weer afgeleid. En…. het is er ook wat stil. Tijd voor een feestje! Via de postduif wil Dirk uitnodigingen rond sturen. Zal dat goed gaan ? Wat gebeurt er allemaal op de boerderij? De eerste gasten zijn niet de vrienden die hij verwachtte. Heeft de postduif wel de uitnodigingen rondgebracht? En komt iedereen op tijd voor het feest?

De cast komt op in diverse rollen behalve Dirk die gewoon Dirk is. Joes Boonen komt op als boerin en circusdirecteur en Jochem Jalink is te zien als bakker en gevangene. Naast de cast zijn daar ook de poppen die perfect passen in het verhaal en een mooie prominente rol spelen waarbij de muzikaliteit van Dirk met de geluiden van dieren gemixt worden. Die muzikaliteit speelt een hoofdrol in de voorstelling en is het sterke punt van Dirk Scheele.

Op stap met Dirk Scheele-3

Dirk Scheele staat bekend om zijn swingende popmuziek en zijn speelse voorstellingen die voor de hele familie geschikt zijn. Tussendoor gunt Dirk zijn jonge publiek een kijkje op de boerderij maar met name ook de achtergrond ter lering en vermaak. Met schijnbaar eenvoudige verhalen weet hij alle kinderen te boeien. Voeg daarbij zijn swingende muziek, de medecastleden Joes Boonen en Jochem Jalink en de redenen van zijn succes zijn duidelijk. Dit drietal weet elkaar zichtbaar te vinden en het publiek is de grote winnaar.

Kinderpopster Dirk Scheele toert al 15 jaar met zijn vrolijke kinderliedjes langs theaters en poppodia in Nederland en België. Met zijn shows brengt Dirk de kinderen liefde voor muziek bij. Hij speelt bas, drums en gitaar, maar maakt ook muziek met bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed! Elk liedje is een klein theaterstuk en alle kinderen in de zaal mogen meedoen. Eén groot familiefeest! In deze voorstelling is de diversiteit van het gebruik van muziekinstrumenten niet zo groot maar het feest is er niet minder om. Tekenend is dat de eerste gitaar het niet helemaal goed blijkt te doen en aangezien Dirk ook zijn jonge publiek het beste voor wil zetten, ruilt hij zijn gitaar om voor een andere gitaar en stemt deze voor hij verder gaat. Kwaliteit voor alles.

Op stap met Dirk Scheele-13Dirk heeft inmiddels veel cd’s, dvd’s, tv-series en boeken gemaakt en trekt volle zalen met hits als ‘De kinderboerderij’ en ‘Een elastiekje’. In 2014 zit Dirk 20 jaar in het vak! Naast de première werd ook dat heugelijke feit gevierd en mocht hij daarvoor een speciaal aandenken in ontvangst nemen uit de handen van Joes Boonen.


Klik hier
 voor de foto’s.

Spel: Dirk Scheele, Joes Boonen en Jochem Jalink

Regie: Hans Thissen
Decor: Siem & Jim van Leeuwen

Meer informatie vindt u op http://www.dirkscheele.nl