De eerstejaars studenten van de Frank Sanders Akademie spelen hun eindejaar voorstelling in het Ostadetheater in Amsterdam. Het is spitsuur in een stationshal en forenzen haasten zich naar de trein waarbij iedereen zijn of haar eigen weg zoekt en zijn of eigen bestemming heeft. Op zoek naar geluk? Zijn de keuzes weloverwogen of slechts toeval? Het publiek komt binnen via het station om zo naar hun zitplaatsen te lopen. De drukte van het station tijdens spitsuur.

In de collagevoorstelling “De Bovenkamer” stellen veertien jonge musicalacteurs zich de volgende vraag: Bepaal ik mijn eigen toekomst of is mijn leven op voorhand al bepaald? En zo ja, door wie ? De uitkomst is in elk geval een mooie, mysterieuze en humoristische voorstelling waarin de studenten op zoek gaan naar het antwoord en op weg gaan naar hun bestemming met steeds weer nieuwe keuzes onderweg.

De onderwerpen zijn legio zoals dat ook in het normale leven het geval is. Een mix van nummers al dan niet solo wordt getoond en daarin alles wat in het leven speelt zoals relaties, kansen in de loterij, seks, koffie, crisis en ruzies. Alles samengevoegd tot korte sketches en liedjes die in een vloeiende stroom over het toneel vloeit.

De bovenkamer-23

De studenten; Béla Becht, Pascalle Bergmans, Simone ten Brinke, Sarie van Delden, Lucas van den Elshout, Denise Huls, Ruby Kieft, Sterre Pechler, Tanja Pieksma, Stef Pits, Megan Roele, Kylian de Rooij, Ruth Sahertian en Chris Schep, nemen hun publiek mee op weg naar de reis van hun leven en maar ook dat van hun publiek. Want maakt niet iedereen zijn of haar eigen keuze?

De nummers die de studenten brengen zijn geraffineerd gekozen en van eigen teksten voorzien die perfect passen in de voorstelling zoals “Song from a new world” en het schitterende nummer van Twarres “Children of the sun”. Met een decor, dat simpel maar doeltreffend is opgebouwd met banken en de gele dienstregelingborden van de NS, gaan de studenten van start. Voorzien van vocaal talent, strakke en vloeiende choreografieën en mooi spel gaan de studenten op weg naar hun bestemming, een verrassende en mooie voorstelling. De keuze was aan het publiek en deze keuze is meer dan terecht, gezien de uitverkochte voorstelling en het enthousiasme aan het einde van de voorstelling.

De bovenkamer-29

Onder leiding van regisseurs Michiel Varga en Bas Groenenberg, Vocal Coach Irmgard Klerkx, muzikaal begeleider Billy Maluw en productieleider Merel Bussink hebben de studenten hun publiek op een mooie, komische en ontroerende reis meegenomen.

De afsluiting van deze avond uit de musical Rent “No day but today” zegt alles. Leef voor vandaag. Een mooie treffende afsluiting van een voorstelling waar de eerstejaars met trots op terug mogen kijken.

De bovenkamer-34

De foto’s volgen z.s.m.

Reserveren via de kassa van het Ostadetheater www.ostadetheater.nl
vrijdag 30 mei 2014, 20:00 uur
zaterdag 31 mei 2014, 15:00 uur

Normaal € 12,00
CJP/Pas65+/Studenten € 10,00

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage.

Lees ook:
De Fantast, een absurd verhaal dat je moet zien.
“Door de Bomen” in De Doelenzaal Amsterdam

Meer informatie over de Frank Sanders Akedemie? Klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.