Sjoerd Oomen‏ maakte via twitter bekend dat hij in Shrek gaat spelen: “Eindelijk mag ik het officieel zeggen! Komend seizoen sta ik in Shrek de Musical! Als papa Oger en Understudy Shrek! @ShrekNL”

Sjoerd Oomen was eerder te zien in o.a. Jeans, Ciske, Footloose, Ja Zuster, Nee Zuster en Legally Blond. Ook is Sjoerd regelmatig te horen in tekenfilms en kinderseries. Zo heeft hij zijn stem bijvoorbeeld geleend aan Bobby in Team Galaxy, verschillende karakters in Pokémon en Atomic Betty, Mack / Rode Ranger in Power Rangers Operation Overdrive, allen voor Jetix. Voor Nickelodeon was hij te horen als Kraa in Dibo de wensdraak en Tim in Dougie in Disguise. Naast het inspreken vertaalt hij tekenfilms voor Jetix, zoals Pokémon, Mega Babies, Totally Spies en Dinosaur King.

Vanaf oktober 2012 is Shrek de Musical’ exclusief te zien in het RAI Theater te Amsterdam. De voorstelling volgt de verhaallijn van de originele animatiefilm uit 2001, maar neemt tijdens zijstapjes bekende musicals en sprookjes genadeloos op de hak. Shrek is een avontuur, een belevenis en in alle opzichten een voorstelling van formaat.