Liz Snoijink wordt vanaf november de alternate van Gerrie van der Klei in de nieuwe Broadway musical ANASTASIA. Albert Verlinde, producent en algemeen directeur Stage Entertainment Nederland: “We zijn ontzettend trots dat we vandaag kunnen bekendmaken dat Liz Snoijink ook de rol van Keizerin-moeder Maria Fjodorovna gaat spelen. Haar brede ervaring op het gebied van tv, film en theater, gecombineerd met haar koninklijke uitstraling maakt Liz uitermate geschikt voor de rol van Keizerin-moeder. De talentvolle cast van ANASTASIA is nu compleet. We zijn klaar voor de première van Anastasia komende zondag in het AFAS Circustheater!”

Liz Snoijink

Liz Snoijink studeerde in 1979 af van de Toneelacademie Maastricht. Zij speelde in vele toneelstukken bij Toneelgroep Theater van Shakespeare tot Pinter en enkele seizoenen bij Katrijn Producties in diverse komedies. Ze was onder meer te zien in de theatervoorstellingen Welkom in het Bos, Kopenhagen, Oranje Boven, Liefde Levenslang, On Golden Pond, De Man van je Leven en Kunst en Kitsch en in de musical La Cage aux Folles in de rol van Marie Dindon. Ook speelde ze in veel televisieproducties, waaronder Willem van Oranje, Dossier Verhulst, Vrouwenvleugel, Iris, Meiden van De Wit, Jansen, Jansen, Julia’s Tango, Freddy, Dokter Deen, Medisch Centrum West, Baantjer, Onderweg naar Morgen, Gooische Vrouwen en ’t Schaep met de 5 pooten. Daarnaast heeft ze in diverse films van Pim de la Parra gespeeld en in De Rode Zwaan en Phileine zegt sorry.

ANASTASIA

Weeskind Anya herinnert zich niets van vroeger en heeft geen idee wie ze is. Met een muziekdoosje als enige bagage gaat ze op zoek naar haar verleden. Een avontuur dat voert langs vorstelijke paleizen en door het romantische Parijs van 1920. Hoe kan het dat Anya sprekend lijkt op Anastasia Romanov? Is ze écht de dochter van de vermoorde tsaar Nicolaas? Langzaam ontrafelt Anya haar geschiedenis, om te ontdekken wie ze werkelijk is.

ANASTASIA wereldwijd

ANASTASIA ging in 2017 in première op Broadway. De voorstelling werd gemaakt door een award-winnend creatief team van Broadway grootheden, waaronder Tony Award winnaars Terrence McNally (script), Stephen Flaherty (muziek) en Lynn Ahrens (liedteksten). Flaherty en Ahrens schreven in 1997 ook de muziek voor de geliefde tekenfilm ANASTASIA. In de musical zijn naast geheel nieuwe songs ook de grootste hits uit die tekenfilm opnieuw te horen, waaronder het voor een Oscar genomineerde ‘Journey to the Past’ en ‘Once upon a December’. Na twee succesvolle jaren met meer dan 800 voorstellingen wordt eind maart 2019 de laatste voorstelling van ANASTASIA op Broadway gespeeld. De musical blijft te zien in de Verenigde Staten in een grote tourversie langs meer dan 40 steden in de Verenigde Staten en Canada. De zeer succesvolle Spaanse productie van ANASTASIA ging in oktober 2018 in première in Madrid. De Duitse productie van ANASTASIA is sinds november 2018 te zien in Stuttgart en werd onlangs genomineerd als ‘Beste show van het jaar’ voor de Duitse Live Entertainment Awards. De Nederlandse productie gaat komende zondag in première in het AFAS Circustheater en er zijn concrete plannen voor producties van ANASTASIA in onder andere Korea, Japan, Mexico, Australië en Brazilië

 

Meer informatie: www.anastasia.nl