Afgelopen maandag was daar weer een editie van “Onder de Pannen” dit keer met “Monotremata” en “Beatlemania”.

In deze versie van “Onder de Pannen” was het de beurt aan “Monotremata” om een deel van hun voorstelling te laten zien aan het aanwezige publiek. Iedereen heeft het wel eens gedaan, schimmenspel op de wand met behulp van een sterke lamp. De groep is nog niet zolang bij elkaar en ‘s middags was pas voor het eerst in een doorloop de gehele voorstelling geoefend. De groep bestaat uit Annerie van Loenen, Jasper Stokman, Jolien Kistemaker, Nola Delsing en Mitch Wolterink. 

Monotremata-3

Bewegingstheater, schaduwspel, humor en slapstick. Dat zijn de woorden die “Monotremata” kenmerken. Vijf jonge spelers & dansers die op vernieuwende en humoristische wijze hun verhaal vertellen. Een spel tussen schaduwen en mensen, tussen een kip en een bal, tussen jongens en meisjes. Met behulp van een doek gespannen tussen twee stokken spelen, dansen, vertelt de groep hun korte kleine verhalen door artistiek gebruik te maken van de ruimte en de aanwezige beperkte materialen.

Monotremata-17

Bekijk hier de fotoreportage.

“Beatlemania”

 bestaat uit Anouk Kalter, Joelle Koomen, Denizli Dekker, Julia Berendse, Tessa de Jong en Britt Teeling.
 Tijdens deze avond was Anouk niet aanwezig maar ook nu lieten de dames zien dat ze van goede huize komen. Inmiddels hebben zij in diverse eigen producties gezongen maar o.a. ook hun medewerking verleend aan de Toppers.

Onder de pannen - BeatleMania-9

Yesterday, Let it be, Love me do, I Want to Hold Your Hand, She Loves You, Yellow Submarine, Lucy in the Sky with Diamonds, Hey Jude, Penny Lane en Strawberry Fields Forever en nog veel meer grote hits kwamen voorbij die op hun eigen unieke wijze gebracht werd. Beatles with a femine touch in Beatlemania. De stemmen van de dames versmelten als het ware en de unieke songs komen perfect tot hun recht in deze intieme omgeving.

Onder de pannen - BeatleMania-24

Bekijk hier de fotoreportage. 

“Onder de Pannen” bestaat nu enige tijd en speelt als het ware onder de dakpannen op de zolder van Carre, “Klein Carre”. Dan is de naam “Onder de pannen” ook heel voor de hand liggend. “Onder de Pannen” biedt ruimte voor jonge theaterprofessionals om muzikaal theater te maken en te spelen. Talent krijgt de kans om zich te ontwikkelen en gezien te worden door het publiek. Daarnaast is het de gelegenheid om ervaring op te doen en kilometers te maken op het toneel. Naast “Onder de Pannen” bestaat er ook nog het “Open Dak” waarbij het criterium is gesteld dat minimaal twee van de drie disciplines, spel, zang of dans in de voorstelling verwerkt zit. Elke voorstelling duurt ca. 15 minuten en er worden maximaal 6 korte voorstellingen per avond gespeeld.

Deze twee voorstellingen vormden deze versie van Onder de Pannen voor deze gelegenheid dit keer in Theaterstudio Amsterdam.

Lees ook:
Oliver en Roos, een schot in de roos