De studenten van de Frank Sanders Akademie spelen in het laatste studiejaar hun eigen solo op de zolder van het Koninklijk Theater Carre, “Onbekend in Kleine Carre”. Gedurende twee weken worden er diverse solo’s gespeeld die samen een mooie bloemlezing vormen van de talenten van deze studenten. Voor het publiek betekent dat een heerlijk avond uit terwijl in de grote zaal, onder de zolder, een andere voorstelling wordt gespeeld.

De avond van de eerste solo’s, met de naam Appels, wordt begonnen met een opening door alle studenten waarbij iedereen zich aan het publiek voorstelt.

De eerste solo werd gespeeld door Marijke Castelijns. Haar solo ging over mevrouw van Zanten aan het einde van haar leven. Marijke zong over een leven waarin je alle avonturen hebt beleefd en waarin je alles hebt gedaan. Genoten van het leven. Leven tot aan het eind van je leven. Marijke speelde de rol van mevrouw van Zanten en de verpleegkundige en speelt een mooie indrukwekkende ontroerende en soms confronterende solo.

Nadat het changement, altijd in de vorm van een kort lied of een sketch, was voltooid, was het de beurt aan Marvin Verheijden. Marvin vertelde het verhaal van een slak en zijn huis. Het huis van de slak is te klein om samen te wonen. De slak woont al jaren alleen maar verder dan losse gesprekken komt het verder niet. De slak is echter op zoek naar de liefde van zijn leven. Marvin droeg als slak zijn huis op zijn rug en vertelt op zijn eigen mooie wijze zijn verhaal.
Appels-4 Appels-21 Appels-31
Sanne Franssen en Esmée Dekker speelden een solo van twee zussen die net hun vader hebben gecremeerd. Hun moeder leeft nog en het gaat slecht met haar. De ene zus heeft voor haar ouders gezorgd en de andere zus heeft een lesbische relatie en heeft genoten van het leven. Vroeger waren ze een evenwichtig duo maar nu is de relatie verslechterd. Met de urn van hun vader in hun hand verlaten ze het crematorium. Wat ontstaat is een heftige, komische en ontroerende solo met mooie nummers en krachtige zang van twee vrouwen met prachtige stemmen en goede timing.

De volgende solo van Robin Pels speelde zich af in een openbaar toilet waar Robin de rol van de toiletjuffrouw speelde. In verkeerde kleding zette Robin lekker spontaan door de vierde wand een echte Amsterdamse toiletdame neer die alles met haar omgeving deelt dus ook met het publiek. Het publiek zat als het ware op de gang bij de toiletjuffrouw en mocht alles horen van haar liefdesleven waar ze in geuren en kleuren over vertelde. Robin speelde lekker vet aangezet en op een komische manier en had de juiste nummers erbij gekozen voor deze mooie solo.
Appels-42 Appels-49 Appels-65
Lisa Emmerik speelde haar solo over een psychotherapeute die haar praktijk meer dan zat is en dan in het bijzonder de patiënten die op zoek zijn naar zichzelf. Ze ziet niet wat ze voor haar patiënten kan betekenen en wil met “normale mensen” werken. Een normale baan. Ze bedenkt wat ze wil worden. Coach. Daarna gebruikte Lisa haar publiek als cursisten. Maar is dat echt wat ze zoekt? Lisa blies haar publiek weg om dan daarna voor maximaal contrast te gaan en heel klein verder te spelen. In slaap vallen is niet mogelijk. Lisa houdt haar publiek bij de les.

De laatste solo werd verzorgd door Shaneequa Thelissen en Simon Daniël Brommer met hun solo over een man en een vrouw die vroeger een relatie hadden en elkaar tegen komen in de lift van een Ikea vestiging. Ze kunnen meteen elkaar gedag zeggen maar dan, als beide personages het net niet kunnen gebruiken, raakte de lift in storing en zaten de twee ex-geliefden samen opgesloten. Zetten ze hun ruzies voort of heeft deze gedwongen ontmoeting grotere gevolgen? De afloop laat lang op zich wachten en Shaneequa en Simon laten het publiek in spanning en spelen een herkenbaar verhaal met beiden ook krachtige stemmen en veel temperament.

Zin in een heerlijke avond uit in een klein theater op de zolder van Carre.? Dat kan! En dat voor maar 11 Euro.

Vanaf 5 maart spelen Annefleur, Martijn, Julia, Nikki, Kas, Buddy, Laura, Megan hun voorstelling Peren. Woensdag 5 t/m zaterdag 8 maart 2014, aanvang 20:00 uur. Op zaterdag 8 maart is er een extra voorstelling om 15 uur.

Begeleiding en eindregie: Bas Groenenberg & Merel Bussink-Holl
Muzikale begeleiding: Joni van Rossum
Vocal Coach: Margot Giselle
Vormgeving & PR: Christian Seykens

Klein Carre, aan de Onbekende Gracht (artiesteningang Carre)
Tickets Eur 11,- | Korting Eur 9,- | (Oud-) FSA student Eur 5,-

Voor de fotoreportage klikt u hier.