Soms kom je voorstellingen tegen die veel te snel zijn afgelopen. ‘Oliver en Roos’ is zo’n voorstelling. Annerie van Loenen en Bas Bovelander speelden op de zolder van Carré deze voorstelling tijdens ‘Onder de Pannen”.

Bas en Annerie zijn ex-studenten van de Frank Sanders Akademie. Tijdens hun opleiding speelden zij deze voorstelling al eerder maar inmiddels is de voorstelling uitgebouwd en werd hij gisteravond voor publiek uitgeprobeerd. Middels flashbacks zien wij hoe Oliver en Roos elkaar ontmoeten en verliefd worden. Tussen die flashbacks zijn wij in het heden en zien we een stel dat al een tijd bij elkaar is en kibbelt om de kleinste dingen. Voor de grootste spanning in het huwelijk van Oliver en Roos zorgt de beste vriend van Oliver, Mart. Mart woont in huis bij het stel maar Mart en de vrouw van Oliver, Roos, zijn op zijn zachtst gezegd geen dikke vrienden.

Twee mensen, een man en een vrouw rond de dertig worden verliefd, zij zien elkaar en beseffen dat ze voor elkaar gemaakt zijn. Maar wat ze niet weten is dat de tijd met ze aan de haal gaat. Wat is een leven lang tot de dood ons scheidt? Voor geliefden veel, maar voor het heelal niks.

Oliver en Roos-20

Onder andere Oscar de Boer en William Shakespeare zorgden voor de teksten. De regie was in handen van Emma Verspeek. Jerry Bloem verzorgde het licht en geluid.

‘Onder de Pannen’ is een initiatief van Bas Bovelander, Annerie van Loenen en Steven Moonen. ‘Onder de Pannen’ biedt ruimte voor jonge theaterprofessionals om muzikaal theater te maken en te spelen. Onder het dak van Koninklijk Theater Carré krijgen zij de kans om ervaring op te doen in een veilige omgeving. De ideale plek voor zowel schetsen als uitgewerkte try-outs. Alles wat gemaakt wordt dient de acteur, schrijver en componist.

Voor de fotoreportage klikt u hier.