Gisteravond waren we met Musicalsites.nl aanwezig bij de première van “zo’n Toon” in het DeLaMar theater te Amsterdam. De zoon van Toon, Maurice Hermans, deed hiermee een eerbetoon aan zijn eigen vader en inspiratiebron voor velen.

Wie kent zijn werk niet? Zijn prachtige nummers als “Als de liefde niet bestond” en “Lente me” staan hoog op de ranglijsten van de Nederlandse theatermuziek. En wie deint er niet mee op de toontjes van Toon’s “Mien waar is mijn feestmuts”?

In eerste instantie verwachtten we een liedjesprogramma, maar de voorstelling werd als een soort semi toneelstuk, semi vertelling vormgegeven. Als basis stonden de verhalen over Toon’s leven, die de muziek ondersteunden. En andersom. Als decor was een simpele huiskamersetting gecreëerd met attributen die de drie acteurs inzetten tijdens hun toneelspel.

Zon Toon 3

Deze drie acteurs bestaande uit: Maurice Hermans, Ellen Evers en Esmée Dekker wisten elkaar goed aan te vullen. De dames vormden een goed duo dat in de nummers “Stiletto” en “Het is mei” goed tot uiting kwam. De jonge Esmée adlibte er op los met “Jo met de banjo” en wist een mooie vertolking neer te zetten van het mooie nummer “De appels op de tafelsprei”

“Zo’n Toon” zal nog t/m januari te zien zijn in de Nederlandse theaters. Kijk hier voor meer informatie.

Klik hier voor de foto’s.

Verslag: Milene van der Smissen
Foto’s: Peggy de Haan