fbpx

Off-Broadway Hit ‘Next thing you know’ komt naar Nederland

Off-Broadway Hit ‘Next thing you know’ komt naar Nederland

De Brug Musicaltheater presenteert in samenwerking met het Frank Sanders Produktiehuis als eerste productie de Nederlandse versie van ‘Next thing you know’: ‘Voor je ‘t weet’, een musical geschreven door Joshua Salzman en Ryan Cunningham (I Love You Because).

De voorstelling gaat over vier jonge mensen die in een quarterlifecrisis zitten. De repetities van ‘Voor je ‘t weet’ zijn vorige week gestart en de voorstelling zal in juli twee weken lang te zien zijn in de Doelenzaal in Amsterdam.

De Brug Musicaltheater is een nieuw gezelschap, bestaande uit jong professionals op het gebied van musicaltheater. Onder artistieke leiding van Steven Moonen wil zij het publiek kennis laten maken met een intiemere, puurdere vorm van musicaltheater waarin het verhaal, de acteurs en de muziek centraal staan. De Brug heeft daarom als haar eerste productie gekozen voor de Off-Broadway musical ‘Next Thing You Know’. De Nederlandse versie, ‘Voor je ‘t weet’, is volledig naar het Nederlands vertaald en speelt zich af in Amsterdam. Onder muzikale leiding van Alan Evans brengt een zeskoppig orkest de muziek van Salzman tot leven.

Het verhaal
Voor je ‘t weet word je wakker en heb je een baan in plaats van een kater, een echte relatie in plaats van een scharrel en maken je naïeve dromen plaats voor de harde realiteit.
Betekent trouwen gewoon settelen of de rest van je leven aanpassen?
Betekent een negen tot vijf baan aannemen opgeven of juist volwassen worden?
Betekent tien jaar in Amsterdam voor altijd blijven of tijd om te gaan?

Afgestudeerd actrice Willemijn krijgt een vast contract aangeboden om fulltime aan de slag te gaan bij het advocatenkantoor waar ze nu nog tijdelijk werkt. Hierdoor zal ze haar tweede baan als barvrouw en vooral haar acteercarrière vaarwel moeten zeggen.
Alles wat ze ooit gedroomd en gepland had, samen met haar beste vriendin en zangeres Lisa, zal hierdoor op een ander spoor terechtkomen. Haar vriendje Dennis, een beginnend schrijver van toneelstukken, begrijpt hier helemaal niks van. Hij vindt dat ze haar dromen na moet jagen. De twee drijven uit elkaar en Willemijn stort zich in de armen van casanova Luuk, die net op zoek is naar de liefde van zijn leven…

Voor je ‘t weet loopt alles anders dan je had gepland, maar ben je dan slechter of juist beter af?

Speeldata 4 t/m 7 juli & 11 t/m 14 juli | 20.00 uur
Locatie De Doelenzaal, Kloveniersburgwal 87, Amsterdam
Reserveren reserveringen@voorjehetweet.nl of 020-6239112
Cast: Julia Berendse, Patricia van Haastrecht, Ruben Kuppens en Wesley de Ridder
Regie Steven Moonen
Muzikale leiding: Alan Evans
Website: www.voorjehetweet.nl

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Het Internationaal Danstheater, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, NORMA Fonds, Bol Piano´s en de Kattendijke/Drucker Stichting.

Lees ook:
Premiere musical “De Fantast” in uitpuilende Kleine Komedie
“Door de bomen” schot in de roos tweedejaars FSA

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.

2018-02-22T21:30:33+00:0016/06/2014 21:46|

Leave A Comment