Gedurfd, luidruchtig en energiek, dat is American Idiot. Het punkrock album van Green Day uit 2004 stond in alle hitlijsten en wordt nu tot leven gebracht op het toneel.

American Idiot

American Idiot gaat over een jonge anti-held, Johnny, de “Jesus van de Buitenwijk” zoals hij zichzelf noemt. Hij en zijn twee vrienden, Will en Tunny, gaan op zoek naar een leven voorbij het saaie en zieldodende bestaan van de buitenwijk. Johnny vertrekt naar de grote stad en wordt verliefd op Hoeheetzenou, een onweerstaanbare en onvoorspelbare jonge vrouw. Tegelijkertijd vindt hij zijn heil in harddrugs. Tunny vindt zijn roeping in het leger maar raakt beschadigt tijdens een missie, zowel fysiek als mentaal. Ondertussen blijft Will thuis achter met zijn zwangere vriendin. Hij raakt depressief, moedeloos en lijkt niet meer in staat te zijn om van zijn bank af te komen. Elk van de vrienden moet zijn balans zien te vinden tussen razernij en liefde; een conflict dat een hele generatie definieert.

Met nummers die de zaal uit dreunen en een jonge, energieke cast die tegen de samenleving in rent gaat American Idiot het publiek omverblazen.

De musicalgroep van Oberon Theaterproducties brengt dit geweldige stuk samen met een live band op 4 en 5 april 2020 in Theater De Vest, Alkmaar. Dit is een unicum: nog nooit eerder is American Idiot gespeeld in Nederland! Eind november gaat de kaartverkoop open, houd Oberon Theaterproducties in de gaten op Facebook en check ook de Website om als eerste je tickets te kunnen bestellen!

Muziek:
Green Day

Lyrics:
Billie Joe Armstrong

Boek door:
Billie Joe Armstrong & Michael Mayer

Nederlandse vertaling:
Jos Meijer & Babbe van Kraaij

Regie:
Jos Meijer

Choreografie:
Babbe van Kraaij

Vocal Coaching:
Simone Dekker

Productie:
Miranda Greven & Ans Roest

Meer informatie vind je op: https://www.oberontheater.nl/home/