Sinds de doorloop een aantal weken geleden is er nog hard gewerkt door de leden van Oberon jr. De kleine zaal van theater de Vest in Alkmaar zit afgeladen vol met ouders, vrienden en andere musicalkennissen om de cast aan te moedigen en daarmee dat harde werken te belonen. Vandaag alweer de laatste voorstelling van ‘Hairspray’, die de junioren (tussen 4 en 13 jaar) met veel zorg hebben ingestudeerd.

Hairspray

Hairspray vertelt het verhaal van Tracy Turnblad (gespeeld door Coco), een trouwe fan van the Corry Collins Show. Er is maar een ding dat zij het allerliefste wil; dansen in haar favoriete tv-show. En uiteraard samen met Link de bink (Sil), de knappe danser uit de show.
Als ze in de nablijfklas Seaweed (Thomas) ontmoet, leert ze van hem de meest gave dansmoves. En met succes; als Tracy meedoet aan de audities voor the Corry Collins Show wordt ze toegelaten! Maar achter de schermen blijkt dat toch even anders, de verwende Amber (Leonne) en haar veeleisende moeder Velma von Tussle (Sophie), doen er alles aan om alleen de mooie, slanke mensen toe te laten. Tijd voor verandering vindt Tracy, die opkomt voor haar vrienden!

Coco speelt een energieke enthousiaste Tracy. Wat opvalt is haar unieke stemgeluid door de prachtige heesheid in haar (zang)stem, waarmee zij de nummers net dat randje mee geeft. Het samenspel met Sil (Link) is schattig en aandoenlijk. Verstandige keuze van de regisseur Ashley Boermans om het bij ‘knuffelen’ te houden, voor die leeftijd al ackward genoeg.

Nog een regiekeuze die opviel was dat de verhaallijn over ‘negerdag’ staande bleef, (de uitzonderlijke dag dat ook de gekleurde dansers mee mogen doen in de show), zonder overdreven gekleurde karakters neer te zetten. Seaweed heeft dan nog wel een mega afro pruik op maar Motormouth (Sophia) is gewoon als zichzelf en laat vooral haar R&B sound horen tijdens o.a. haar solo ‘Ik weet hoe het was’. Dit overigens met volle overtuiging en prachtig gezongen.

De show is een afwisseling van ingetogen solo’s of duetten met knallers van songs als ‘de Madison’ , ‘Welkom in de sixties’ en natuurlijk ook de klassiekers ‘Hairspray’ en ‘Niemand stopt de beat’.

Sandra Westerkamp, verantwoordelijk voor de choreografie, heeft het de leden niet makkelijk gemaakt maar het resultaat vormt het een genot om naar te kijken. De ‘Dynamites’ dansers hebben het grootste aandeel in de dans maar echt iedereen komt vaak genoeg aan bod om zijn danskunsten te mogen vertonen.
Kleurrijk zijn de kostuums, energiek is de cast. Een echte feelgood zoals we dat van ‘Hairspray’ gewend zijn.

De leden van Oberon junior kunnen trots zijn op dit resultaat en zich gauw weer opgeven voor de audities voor de productie van volgens jaar. Op 19 juni en 26 juni zijn er auditiedagen, kijk op www.oberontheater.nl voor de details.

Klik hier voor onze fotoreportage

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen