De dertig graden buiten kunnen de leden van Oberon niet deren als het tijd is voor de eerste doorloop van hun aankomende voorstelling Hairspray.
Op zaterdagochtend worden er in de plaatselijke oefenruimte in Alkmaar al druk kostuum gepast en nog de laatste teksten geoefend.
De junioren, tussen 9 en 13 jaar, hebben na Annie vorig jaar dit keer gekozen voor het swingende Hairspray.

Hairspray

Hairspray vertelt het verhaal van Tracy Turnblad, een trouwe fan van the Corney Collins Show. Er is maar een ding dat zij het allerliefste wil; dansen in haar favoriete tv-show. Als ze op school Seaweed, een coole R&B danser ontmoet, leert ze van hem de meest gave dansmoves. En met succes; als Tracy meedoet aan de audities voor the Corney Collins Show wordt ze toegelaten! Maar achter de schermen blijkt het toch even anders, Amber en haar moeder Velma von Tussle, doen er alles aan om alleen de mooie mensen toe te laten. Alleen slanke, maar vooral blanke mensen mogen meedoen. Tijd voor verandering vindt Tracy, die opkomt voor haar zwarte vrienden!

Een energieke voorstelling en de groep van Oberon jr. is behoorlijk groot. Een uitdaging dus voor het artistieke team dat bestaat uit muzikaal en vocaal leider Stephanie Kramer en Ashley Boermans als regisseur. Aangevuld met Sandra Westerkamp voor de choreografie gaan ook zij vol enthousiasme de doorloop in.
Het mooie is elke keer weer te zien dat voor ieder lid een plek en moment om te shinen is gegeven. Zo zijn er ‘The Dynamites’, een meidengroep gehuld in kleurrijke petticoats die de dansgroep bij de tv-show vormen, maar ook mister Pinky zien we schitteren in zijn spotlightmoment.

En een doorloop zou geen doorloop zijn als alles niet direct gesmeerd zou lopen. Maar om half 1 zijn alle scenes gespeeld, alle nummers een keer gezongen en alle doorpassen een keer gedaan.

Genoeg notities verzameld om de komende twee weken nog aan te werken maar op 9 en 10 juni zal theater de Vest in Alkmaar op zijn grondvesten schudden. De energie en het enthousiasme waarmee deze groep zich elke keer weer presenteert, maakt dat je hierbij wilt zijn.

De kaarten zijn te koop op www.oberontheater.nl

Klik hier voor de fotoreportage

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen

Lees ook:
Oberon overtuigt met Musical Rent
Oberon’s Annie jr. laat talent ontspruiten