Op 23 en 24 mei zal Theateropleiding NoNonsense zich presenteren op de Spanjaardsgatconcerten.

De traditionele Spanjaardsgatconcerten staan dit jaar helemaal in het teken van de musical. Dirigent Frits Bayens heeft een gelegenheidsorkest samengesteld van beroeps- en ervaren amateurmuzikanten uit de regio Breda. Het Tilburgs Festival Orkest stelt strijkers en houtblazers beschikbaar aan het Breda’s Festival Orkest. De leden hiervan zijn allen
afgestudeerd aan het Conservatorium. Frits Bayens arrangeert voor deze presentatie alle muziek. Zangers en dansers zijn leerlingen van de Musical- en Theateropleiding NoNonsense uit Breda en Rijen. Een unieke samenwerking!

We starten beide avonden om 21.00 uur met nummers uit de show De Stunt/Surprise wat onze jeugdgroepen de Kidzz (7 t/m 10 jaar), de Teenzz (10 t/m 13 jaar) en de Youngzz (13 t/m 17 jaar) dit voorjaar gaan presenteren in Rijen en Gilze. Daarna volgen 5 blokken vol zang en dans met leerlingen van de Talent Class (16 t/m 25 jaar) en Theatergroep NoNonsense Breda en Theatergroep NoNonsense Rijen (18 jaar en ouder).

De muziek komt uit de musicals Les Miserables, Saterday Night Fever, Wicked, Sister Act en Petticoat. Elk blok krijgt een eigen cast. Onder bezielende leiding van docenten
Richard Spijkers (speelde zelf understudyrollen van Jean Valjan en Javert in Les Miserables), Joost de Jong (speelde Tony Manero in de eerste versie van Saturday Night Fever), Dirk Jan Jansen en Sabine Beens hebben de leerlingen, buiten de reguliere repetities voor hun voorstellingen, met veel plezier deze blokken ingestudeerd. Tussen de blokken wordt het nummer Beggin’ van de Jersey Boys uitgevoerd. Het blok Petticoat is tevens een voorproefje van de voorstellingen van Theatergroep NoNonsense Rijen en de Talent Class, die deze musical in juni en juli op de planken zetten in Rijen, Gilze en Breda.

De concerten zijn voor iedereen gratis te bezoeken op het Spanjaardsgat in Breda.

Meer informatie? Kijk op www.stichtingnononsense.nl

Wil je op de hoogte worden gehouden over al ons musicalnieuws of ons steunen? Like ons op facebook en klik hier.