In Vondel CS vond vandaag de traditionele nominatielunch plaats. De meeste genomineerden waren aanwezig en poseerden geduldig voor de massaal toegestroomde pers.

Musical Award Gala
Op woensdag 6 januari 2016 zal de 15e editie van Musical Awards Gala plaatsvinden en live om 20.25 uur op televisie te zien zijn. Het gala wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Tijdens deze groots opgezette liveshow vanuit het Beatrix Theater in Utrecht worden de prestigieuze Awards voor Nederlands grootste musicalsterren en beste producties uitgereikt. Op deze avond worden niet alleen de prijzen uitgereikt, maar worden ook exclusieve fragmenten van het nieuwe musicalseizoen getoond.

Nominatielunch 2015 5

Er zijn maar liefst 55 genomineerden voor de Musical Awards 2016. De afgelopen maanden bezocht de vakjury, bestaande uit voorzitter Cornald Maas en de leden Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriƫtte Tol, alle producties. Na vakkundig beraad hebben zij hun nominaties bekend gemaakt. Dit jaar kan het publiek bepalen welke musical van het afgelopen seizoen, volgens hen, de beste is. De AD Publieksprijs voor Beste Musical is hiervoor in het leven geroepen. Publiek kan zijn stem uitbrengen op www.ad.nl.

Joop van den Ende ontvangt tijdens het gala, de Eventim Oeuvre Award. Hij ontvangt deze award voor zijn on-uitputtende inzet en passie, van de afgelopen 25 jaar, om de kunstvorm musical in Nederland op de kaart te zetten.

Nominatielunch 2015 4

Voor deze avond zijn nog kaarten verkrijgbaar: http://musicalawards.nl/tickets/

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook: Nominaties Musical Award.