Musicalvereniging Scala speelt 13 en 14 maart 2020 een eigenzinnige uitvoering van ‘Nine the musical’ in TAQA Theater de Vest in Alkmaar. Na hun betoverende voorstelling ‘The Wiz’ vorig jaar, staan zij wederom drie maal op de bühne met Nine, gebaseerd op de semi-autobiografische film, 8 1⁄2, van Federico Fellini.

In Nine ziet u de fantasierijke en chaotische geest van de beroemde Italiaanse filmregisseur Guido Contini, en tegelijkertijd de realiteit waar het water hem tot de lippen stijgt. Zijn leven ligt overhoop. Hij heeft geen inspiratie voor een nieuwe film, zijn huwelijk staat onder grote druk, zelfs zijn maitresse is het zat. Nine is een sensuele mengeling van droom en werkelijkheid, waarin Guido wordt opgeslokt door alle mensen die een rol opeisen in zijn leven: zijn echtgenote, minnares, muze, zichzelf als negenjarige, zijn overleden moeder en zijn producenten.

Krijgt hij tijdig inspiratie voor zijn nieuwe film en is zijn huwelijk sterk genoeg om Guido’s avontuurtjes te doorstaan?

Speciaal voor deze voorstelling biedt Grand Café Klunder een heerlijk 3-gangen Nine Menu aan. Het restaurant is gelegen in het theater. Het diner kunt u bij de kaarten bijboeken.

Lees ook:
Daens gaat overtuigend in première