Al zestig jaar worden kinderen voorgelezen uit boekjes van nijntje. Om dat te vieren geeft zij een theaterconcert voor de allerkleinsten. Vader pluis, moeder pluis, oma pluis én haar vriendinnen nina en willemijn gaan samen met nijntje op tournee.

In 1955 verscheen het eerste boek over nijntje. Dick Bruna vertelde tijdens een vakantie aan zijn oudste zoon een verhaaltje over het konijn dat in de tuin van hun vakantiehuisje rondloopt. Hij maakte er tekeningen bij en zo werd nijntje geboren. Nijntje wordt op een basale manier getekend, met enkele lijnen en grotendeels in de primaire kleuren met dikke kaderlijnen. En ook de voorstelling is heel simpel, maar sluit daardoor goed aan bij de belevingswereld van de jonge theaterbezoekers. De verhalen van Dick Bruna vertaalde Ivo de Wijs naar even speelse als herkenbare liedjes. Speciaal voor nijntje viert feest werd een schitterend nieuw feestlied gecomponeerd. En natuurlijk hoorden we de leukste nummers uit de drie eerdere nijntje musicals.

Nijntje viert feest-3

De première van ‘nijntje viert feest’ was vandaag in TivoliVredenburg in Utrecht, de stad waar nijntje is geboren. Niet het meest geschikte theater voor een kinderpremière. Het gedeelte voor het toneel liep niet op waardoor veel kleine kinderen noodgedwongen op hun stoel moesten gaan staan om nog iets te kunnen zien. Gelukkig zaten de meeste kinderen op de tribune en konden zij het wel goed zien.

Nijntje viert feest-4

Op de vrolijke muziek van de onvergetelijke Joop Stokkermans zongen de allerkleinste uit volle borst mee. Deze sprankelende muzikale voorstelling is een prachtige kennismaking voor jonge kinderen met een theaterconcert. De kinderen genoten volop en ook voor de ouders of grootouders is het absoluut geen straf om een uurtje bij nijntje door te brengen. De nummers liggen lekker in het gehoor en na afloop loop je neuriënd de zaal uit. De konijnenfamilie viert tot en met 17 mei in vele Nederlandse theaters feest.

Nijntje viert feest-5

Regie : Bruun Kuijt
Met : Karin Bos (nijntje), Maria Hengst (nina), Femke Bouma (moeder pluis), Rufus Hegeman (vader pluis) en Sanne Bosman (oma pluis en willemijn)
Band : Menno Theunissen, Bas Schneider en Jelle Douma

Kijk voor meer informatie op www.nijntjeconcert.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Lees ook: Tijdloze Nijntje weet nog steeds te boeien

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.