De trailer van Kinky Boots staat online en binnenkort is daar dan de première van deze knallende musical.

In deze hilarische, brutale en ontroerende musical, gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit de gelijknamige speelfilm, erft Charlie de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. De fabriek produceert met name ouderwetse, saaie herenschoenen en stevent af op een faillissement. Maar dan leert Charlie de uitgesproken Simon kennen. Deze grote en opvallende jongeman blijkt door zijn vader te zijn opgevoed om professioneel bokser te worden, maar Simon gaat het liefst door het leven als de flamboyante dragqueen Lola. Er ontstaat een bizar idee.. Om de fabriek te redden storten Charlie en Lola zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn. Niet iedereen in de fabriek is even blij met deze nieuwe richting. Al helemaal niet als Lola haar gevolg meeneemt naar de fabrieksvloer. Deze zes ‘Angels’, stuk voor stuk zelfbewuste ‘dames’, weten van wanten. Dat de stoffige personeelschef en andere oud gedienden hier op z’n zachtst gezegd enorm aan moeten wennen, laat zich raden. En dit alles ook nog eens onder een enorme tijdsdruk. De sensationele en flitsende nieuwe laarzencollectie moet op tijd klaar zijn voor de beroemde fashionweek in Milaan. Ook Charlies vriendin Nicola heeft moeite met alles wat er gebeurt. Dat geldt niet voor de jonge, grappige medewerkster Lauren, die zeer van Charlie gecharmeerd blijkt te zijn. Er ontspint zich een hilarische situatie met een lach, met venijn, met een traan en met een onverwachte wending. De laarzen blijken een enorme hit te zijn. De fabriek en ieders baan is gered. Charlie en Lola (Simon) realiseren zich dat ze veel meer op elkaar lijken dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Allebei volgen ze niet het pad dat hun vaders voor hen had bedacht, maar gingen ze voor hun eigen gevoel.

 

Kinky Boots werd op Broadway en West End overladen met prijzen. Zo ontvingen beide shows o.a. de prijs voor Beste Musical!

Deze ontroerende feel-good musical over nieuwe kansen en jezelf kunnen zijn maakte een zegetocht langs de grote theaters in alle wereldsteden. Niet in het minst door de prachtige kostuums, de swingende choreografieën en de fantastische nieuwe songs van wereldster CYNDI LAUPER. Nu eindelijk ook in de Nederlandse theaters!

SAY YEAH – SEX IS IN THE HEEL – BE WHO YOU WANNA BE!!!

CAST

Naidjim SeverinaSimon/Lola
Jonathan DemoorCharlie Price
Vajèn van den BoschLauren
Linda VerstratenNicola & US Lauren
Rick SessinkHarry & alt. Charlie
Jeroen PhaffMr. Price & US George
Guillermo Hilversum Simon Sr.
Dennis WillekensDon
Paul DonkersGeorge
Sarah CremersPat & US Trish + Dance Captain
Martine de Jager Trish
Joey von Grumbkow
Richard Bailey, US Don & US Mr. Price
Gina BentvelsenMarge & US Nicola
Mickey VermeerEnsemble & US Marge
Elindo AvastiaEnsemble & alt. Lola
Darren van der LekAngel
Diego Gonzalez ClarkAngel
Michael Konings Angel
Jeff AurikAngel
Boudewijn JoannesAngel
Jimi HendrikseAngel & Swing
Brecht van ArnhemAngel, Swing & US Harry
Ricky KooyengaSwing
Juliette van TongerenSwing, US Pat & Marge
Diverse kidsJonge Charlie
Diverse kidsJonge Lola

CREATIVES

Vertaling – Jurrian van Dongen
Regie & Choreografie – Martin Michel
Muzikale leiding – Alberto Klein Goldewijk
Decorontwerp – Marjolein Ettema
Kostuumontwerp – Arno Bremers
Pruiken & visagie – Bobby Renooij
Lichtontwerp – Coen van der Hoeven
Geluidsontwerp – Jan van Dijk
Assistent choreograaf – Tim van der Straeten
Spelcoach – Joep Onderdelinden
Assistent muzikaal leider – Steven van Gool