Het Mysterie van het Verborgen Symbool’ is de eerste theatershow met de 5 nieuwe bewoners van Het Huis Anubis. Maak kennis met Sterre, Pim, Anastacia, Marcel en Raphaël en help hen het Mysterie van het Verborgen Symbool op te lossen.  Toen vanaf 100 v. Christus de Romeinen het Keltische rijk verwoesten, bleef er zo goed als niets over van hun nalatenschap. Het weinige dat we van hen weten werd overgedragen via eeuwenoude verhalen en mythes, waaronder die van het verborgen symbool. Zullen de 5 erin slagen één van de best bewaarde mysteries van de Druïden te ontcijferen?  Je ontdekt het tijdens deze spannende show die vanaf 18 december 2010  tot en met 23 januari 2011 te zien is in de Nederlandse theaters!  

Sterre, Pim, Anastacia, Marcel en Raphaël zien op televisie een nieuwsbericht over een oude Keltische steen die uit het Romeins Museum is ontvreemd. De steen is het Keltisch Levenswiel met de 5 ringen en staat symbool voor een Magische Wereld.
Het is volkomen onduidelijk hoe deze steen gestolen kan zijn, er zijn nergens sporen van braak gevonden. De verslaggever vertelt dat de gestolen steen ooit door de Romeinen is meegenomen gedurende hun plunderingen in Engeland en vele jaren later in het museum terecht is gekomen.

De vijf lezen in een boek over Keltische magie dat de steen uit twee delen bestaat en dat deze twee delen herenigd moeten worden om de Magische Wereld te laten bestaan. Wanneer de steen in twee stukken is, zullen de krachten uit de Magische Wereld afnemen en uiteindelijk verdwijnen waardoor wonderen niet meer zullen bestaan.

Wanneer een vreemde man een pakketje brengt slaat de verwarring toe. Dit pakketje bevat de helft van de Keltische Steen. De steen die gestolen is uit het museum! Wanneer ze alle vijf hun hand op de steen leggen gebeurt er iets vreemds… ze belanden in een bijzondere wereld, de Magische Wereld.  Ze gaan op zoek naar de andere helft van de steen. Zal het de Vijf van het Magische Zwaard lukken de steen te herenigen en ervoor te zorgen dat wonderen blijven bestaan?

Het Mysterie van het Verborgen Symbool’ is vanaf 18 december 2010 te zien door heel Nederland. Kijk voor een actuele speellijst en meer informatie op www.studio100.nl