De muziektheaterproductie ‘Het meisje met het rode haar’ krijgt contouren. Na Roos van Erkel, Jim Bakkum en Sjoerd Pleijsier is nu ook Joke de Kruijf aan cast toegevoegd. Joke de Kruijf zal de rol van de moeder van Hannie Schaft vertolken.

De nieuwe intieme muziektheaterproductie vertelt het verhaal van Hannie Schaft, een van de grootste verzetsheldinnen van ons land. De felbegeerde hoofdrol van Hannie zal worden gespeeld door Roos van Erkel, bekend van onder andere Moeder, ik wil bij de Revue en Het Bombardement. Naast Roos vertolkt Jim Bakkum de mannelijke hoofdrol van Hannie’s medeverzetsstrijder Hugo. Eerder werd al bekend gemaakt dat Sjoerd Pleijsier te zien zal zijn als onder meer vader Schaft. Het Meisje Met Het Rode Haar gaat in oktober 2015 in première in Stadsschouwburg Haarlem en reist tot en met maart 2016 langs de Nederlandse theaters.

Jannetje Johanna (Hannie) Schaft, ook wel bekend onder haar bijnaam ‘het meisje met het rode haar’, was een Nederlandse verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog nam zij actief deel aan het verzet en hielp daarbij onderduikers met gestolen bonkaarten en persoonsbewijzen. Ook pleegde ze verschillende aanslagen op Duitsers, collaborateurs en landverraders. Aan het eind van de oorlog werd Hannie gearresteerd en op 17 april 1945, slechts enkele weken voor de bevrijding, geëxecuteerd in de duinen bij Bloemendaal. Over haar leven zijn verschillende boeken en films verschenen. Deze voorstelling is mede gebaseerd op het gelijknamige boek van Theun de Vries, net als destijds de uiterst succesvolle filmversie met actrice Renée Soutendijk in de hoofdrol.
Het script is van de hand van Allard Blom, de muziek is van Tom Bakker en Paul van Ewijk voert de regie.

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment BV
DommelGraaf & Cornelissen Entertainment heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op voorstellingen met vaak een oer-Hollands signatuur zoals Op Hoop van Zegen, Wat Zien ik?!, De Fabeltjeskrant, Zeg ‘ns AAA, Midlife, De Zangeres zonder Naam en het succesvolle De Jantjes. Dit seizoen brengt de producent de theaterkomedie Kinderen geen Bezwaar, een succesreprise van De Jantjes, de legendarische Schmidt/Bannink-musical Heerlijk duurt het langst en het Franse chansonprogramma Vive la France. Afgelopen weken maakte DommelGraaf & Cornelissen Entertainment al bekend in theaterseizoen 2015-2016 ook een toneelversie van de speelfilm Fatal Attraction en het theaterconcert Douze Points Twelve Points, over zestig jaar Eurovisie Songfestival, te brengen.

 Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.