De familiemusical ‘Doornroosje’ van Music Hall en Van Hoorne Entertainment was vorig jaar de start van een mooie nieuwe traditie: een vrolijke en kleurrijke sprookjesvoorstelling tijdens de Paasvakantie voor alle kinderen, ouders en grootouders.

‘Doornroosje’ was een groot succes, en haar opvolgster ‘Assepoester’ lijkt nu al dezelfde weg op te gaan. Met de kaartenverkoop gaat het sneller dan een razende pompoenkoets en om aan de grote vraag te voldoen, zijn extra voorstellingen aan het speelschema toegevoegd. In Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt gaat Assepoester op zoek naar haar droomprins.

Een sprookjesachtige cast
Helle Van Der Heyde speelt Godelieve. Helle studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en verleende haar medewerking aan de musicals ‘De Producers’ en ‘Domino’ (understudy Veerle). Ze was Candy Star in ‘One Flew over the Cuckoo’s Nest’ (Theater aan de Stroom), en op televisie kon je haar aan het werk zien in ‘De Kotmadam’ (VTM), ‘Binnenstebuiten’ (VTM) en ‘Geubels en de Belgen’ (Vier). Bij de kinderen is Helle populair als prinses Iris in de Studio 100-serie ‘Prinsessia’.

Ze was al eens Assepoester zelf, maar in deze versie van het sprookje speelt Charlotte Campion stiefzus Priscilla. Charlotte stond als kind al op de planken in onder meer ‘Kuifje en de Zonnetempel’, ‘The Sound of Music’ en ‘Annie’. Ze studeerde Musical aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, en vertolkte de titelrol in ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’. Onlangs nog speelde ze Maria in ‘The Sound of Music’. Charlotte toert met de kindervoorstellingen ‘Fleur’ en ‘Moby Dick’, en speelt in het voorjaar haar eigen voorstelling ‘Gezocht M/V’.

De rol van Goede Fee is een kolfje naar de hand van Ianthe Tavernier. Als kind speelde Ianthe al mee in ‘Les Misérables’, ‘Pinokkio’, ‘Kuifje en de Zonnetempel’ en ‘Suske en Wiske – De Spokenjagers’. In 2011 behaalde zij haar diploma Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze verleende haar medewerking aan ‘Cyrano’ (M-Lab) en verschillende Eftelingshows (als Roodkapje en Grietje). In de Nederlandse versie van ‘Wicked’ was Ianthe swing en understudy Glinda.

We moesten niet lang zoeken naar de perfecte sprookjesprinses: na haar hoofdrol in ‘Doornroosje’ trekt Anne Van Opstal nu ook Assepoesters baljurk aan. Anne studeerde Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en speelde sindsdien in onder andere ‘Cabaret’ (ensemble), ‘Dans der Vampieren’ (Sarah), ‘Fiddler on the Roof’ (Hodel) en ‘Doornroosje, de musical’. Op tv was ze onder meer te zien in ‘De Sint komt thuis’ (VTMKZOOM) en ‘Connie & Clyde’ (VTM).

Prins Victorian, die zijn hart verliest aan het beeldschone meisje dat hem laat zitten met één glazen muiltje, wordt vertolkt door Thomas Van Goethem. Thomas studeerde Woordkunst en Drama aan het Lemmensinstituut in Leuven, en kan bogen op heel wat musicalervaring in onder meer ‘Pinokkio’, ‘Kuifje – De Zonnetempel’, ‘Suske & Wiske’, ‘The Sound of Music’ en ‘Doornroosje, de musical’. Hij was ook al geregeld op televisie te zien in onder meer ‘Booh!’, ‘De vijfde boog’ en ‘Spring’.

Over ‘Assepoester, de sprookjesmusical’.
Assepoester moet van haar stiefmoeder al het vuile werk opknappen. Op een dag kondigt de koning een groot bal aan, waarop de prins een meisje zal uitkiezen om mee te trouwen. Van haar stiefmoeder mag Assepoester niet naar het bal, maar de Goede Fee tovert voor haar een prachtige baljurk en een oogverblindend paar glazen muiltjes. Maar veel tijd om het hart van de prins te veroveren, heeft ze niet. Om klokslag middernacht is de toverspreuk uitgewerkt…

Lees ook: Musical Doornroosje succesvol in première in Antwerpen