Een aantal nieuwe acteurs, waaronder Huub Stapel, Olga Zuiderhoek, Mark Rietman, Thomas Cammaert en Dorian Bindels, versterkt vanaf aanstaande vrijdag de cast van Soldaat van Oranje.

Daarom maakten zij een nieuwe V-foto op de landingsbaan van voormalig vliegveld Valkenburg.

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk.

In een regie van Theu Boermans en naar een script van Edwin de Vries spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leven. Dit verhaal moet verteld worden.

Foto: Joris van Bennekom

Lees ook:

Van kippenhok naar doodse stilte bij Soldaat van Oranje (met video)