Molenaar en Iking biedt aan: Jonge gedreven artiesten die uitvoerend werkzaam zijn in de theaterwereld , grijpen deze avond aan om hun ambities verder te ontplooien. Ze krijgen “Carte Blanche” en zoeken met bestaand en nieuw materiaal de grenzen op van hun theatrale visie en mogelijkheden.

Op 23 maart 2015 spelen:

Jennie Hidding
Christiaan Koetsier
Eline Havelaar
Canick Hermans & Tanja de Raad
Charlotte de Vries & Sabine Krol

Jennie Hidding – Duiken
Als het water donker is, de trap glad en de plank nat.
Een goed bespogen, vacuüm gezogen duikbril om je ogen is dan toch alles wat je nodig hebt? Wij voorzien geen calamiteiten.
Muziektheater zonder poespas. Voor degenen met watervrees is een paraplu, of zwemvest geen overbodige luxe, maar zeker geen must. Vrees is er om overwonnen te worden. En u zult zeker zegevieren. Daarom geven wij u na afloop van de voorstelling graag de gelegenheid om de sprong te wagen. Op eigen risico.

Christiaan Koetsier – Sam & Tom
“Niets brengt emoties beter over dan muziek, zelfs niet het beste toneelstuk van de wereld” (Sam Shepard)
Leven en dood, dat is het leven. Sam Shepard schrijft er over. Tom Waits zingt er over. Het werk van beide mannen wordt samen gevoegd tot een muzikale theatervoorstelling over een man geboren midden in een verhaal waar hij niets mee te maken had. Temidden van een volk. En daar is hij gebleven, temidden van de mensen. „ I’m gonna take it with me when I go”.
Tekst: Sam Shepard
Muziek: Tom Waits
Piano: Jochem Braat
Zanger/Acteur: Christiaan Koetsier

Eline Havelaar – Life can only be understood backwards, but it must be lived forwards.

Canick Hermans & Tanja de Raad – Hermans weet Raad
Naast het spelen van hun voorstelling ‘Hebbeding (nu ook in 3D)’ is Hermans weet Raad bezig met het maken van hun nieuwe voorstelling met de werktitel ‘Nina Bobo’. Ook deze voorstelling zal weer voor de doelgroep 6 – 12 jaar zijn, maar tevens interessant voor ouders/begeleiders.
In deze voorstelling zullen Tanja en Canick in de huid kruipen van twee meisjes, die terecht zijn gekomen in een Jappenkamp in Indonesië, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Belangrijke thema’s die aan bod zullen komen zijn o.a. vriendschap en discriminatie. De voorstelling sluit daarbij aan op de actualiteit. Ook in deze voorstelling zal een gezamenlijk spel de rode draad zijn. Wie zal er uiteindelijk winnen?
Tijdens Carte Blanche zal Hermans weet Raad een aantal fragmenten uit deze voorstelling laten zien.

Charlotte de Vries & Sabine Krol – HUN
Wanneer men zich in een dubieus stoombad bevindt, tussen de opgeslagen handdoekjes van tientallen middelbare mannen, worden de grote vragen des levens men bijna letterlijk de schoot in geworpen. Hebben wij onszelf wel in de hand? Daar wijden Hun dan een uitermate gezellige avond aan, aan de hand van wat liedjes, hier en daar een onverhoopte danspas en een ongekend charme offensief.
Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn Hun en speelden ooit hun allereerste try-out tijdens Carte Blanche 2014. Na een weelderig en veelbelovend jaar staan Hun momenteel in de halve finalistentournee van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. Na afloop is alle feedback welkom, dan kunt u allen zeggen dat u Hun geholpen heeft die felbegeerde Wim Sonneveldprijs te winnen.

Voorstelling:
Maandag 23 Maart 2015 – 20:00 uur in de Roode Bioscoop

Lees ook: 

Prachtige vrijheid bij Carte Blanche

Wederom genieten van Carte Blanche