Agentschap en coachingsbedrijf Molenaar & Iking presenteert op maandag 24 en maandag 31 maart het theaterprogramma Carte Blanche!. Jonge, gedreven artiesten die uitvoerend werkzaam zijn in de theaterwereld, krijgen op deze avonden de kans om hun ambities verder te ontplooien. Ze krijgen carte blanche en zoeken met bestaand en nieuw materiaal de grenzen op van hun theatrale visie en mogelijkheden. Dé kans om nieuw talent aan het werk te zien! Vier talenten worden vast voorgesteld.

Barbera van der Kaay studeerde in 2009 af aan de Frank Sanders Akademie en speelde vervolgens in de musicals Hairspray, Legally Blond en Shrek. Daarnaast ontwikkelde Barbera haar eigen theaterprogramma’s en nam zij in 2013 deel aan het Groninger Studenten Cabaret Festival met de voorstelling Echt Houdt, samen met Angenita van der Mee. Ze behaalden de halve finale.Tijdens Carte Blanche! speelt Barbera delen uit haar nieuwe, zelfgeschreven en –gecomponeerde theaterprogramma Het komt pas, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar.

Wolter Weulink

Wolter Weulink studeerde Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem met als hoofdvakken piano en zang. In 2013 studeerde hij af met zijn voorstelling Perfect, waarmee hij onlangs ook in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival stond en door Nederland tourde. Komend najaar speelt hij bij theatergroep Kwatta.
Tijdens Carte Blanche! speelt Wolter de voorstelling Perfect, waarin hij op zoek gaat naar perfectie. Iedereen moet kunnen functioneren binnen de maatschappij, dus sleept men zichzelf naar psychiaters, artsen, sportscholen, datingsites en talentenjachten om volmaakt te worden. Maar bereiken we wel perfectie door het maximale van elkaar en onszelf te vragen?

Tanja de Raad

Tanja de Raad en Canick Hermans studeerden in 2012 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Musicaltheater. Daarna zijn ze te zien geweest in voorstellingen als The Producers, Bumba en Robin Hood de musical.
Tanja en Canick spelen een fragmentarisch theaterstuk voor het hele gezin over hun kijk op de (on)mogelijkheden van de hedendaagse communicatie. Internet, smartphones, tablets, Whatsapp, bitcoins, 2G, 3G, 4G: ze kunnen het allemaal niet meer bijhouden. Nu ook te zien in 3D!

Canick Hermans

Carte Blanche
Carte Blanche! vindt plaats in De Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7 te Amsterdam. Aanvang is om 20.00 uur. Reserveren kan via www.roodebioscoop.nl/kaartverkoop. Kaarten kosten € 16,- per stuk. Carte Blanche! wordt mede mogelijk gemaakt door Impresariaat Floor.
Op maandag 24 maart zullen Marinka Rijnsaard, Wolter Weulink, Canick Hermans en Tanja de Raad, en Abke Bruins te zien zijn. Op maandag 31 maart presenteren Elkie Broers, Charlotte de Vries en Sabine Krol, Jennie Hidding en Lisanne Schut, en Barbera van der Kaay zich.

Over Molenaar & Iking
Agentschap en coachingsbedrijf Molenaar & Iking vertegenwoordigt zo’n 35 artiesten die werkzaam zijn in de theaterbranche. Het agentschap zorgt er middels intensieve persoonlijke begeleiding, het aanbieden van workshops en het organiseren van theateravonden voor dat hun artiesten ondernemend in het leven staan en zich blijven ontwikkelen. De artiesten die door Molenaar & Iking worden vertegenwoordigd, waren of zijn te zien in onder meer de musicals De Jantjes, Lover of Loser, War Horse, Klaas Vaak, Shrek, 14-18, Ben X, Soldaat van Oranje en Ik, Driss, in de theatershows Cirque Stiletto 2, Bumba Show, Bob de Bouwer, Thomas de Stoomlocomotief en Dinnershow of Dreams, in het entertainment van Norwegian Cruise Line en in de tv-serie Spangas.