Het gezelschap proMITHEus uit Leuven is recent van start gegaan met de repetities van hun nieuwe, alternatieve productie NEXT TO NORMAL.

Een publiek meenemen, raken, vastgrijpen en vervoeren met pure emoties en een oprecht verhaal, dat is wat theater en bij uitbreiding muziektheater en musical moeten doen. ProMITHEus probeert net om die reden stukken te kiezen die bij mensen onder de huid kruipen. We willen de mensen in de zaal prikkelen en aan het denken zetten. Niet de vrijblijvende stukken, maar verhaallijnen met net dat ietsje meer. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we met deze rockmusical NEXT TO NORMAL opnieuw zo’n libretto hebben gevonden.

Dat NEXT TO NORMAL aan al deze voorwaarden voldoet wordt ook bewezen door het feit dat het één van de weinige musicals is die de befaamde ‘Pulitzer Price For Drama’ in de wacht wist te slepen in 2010. We zijn dus zeker niet de enige die menen dat NEXT TO NORMAL veel meer is dan de standaard-musical.

Bovendien maken onder andere Sébastien De Smet (o.m. War Horse, Piaf, de musical, Rocky Horror Show) en Samuël Anastasi (De regel van 3S, Familie) deel uit van de cast en worden de voorstellingen gespeeld samen met een 6-koppige live band.

“Mensen die denken dat ze gelukkig zijn hebben niet zo goed nagedacht.

Mensen die denken dat ze gelukkig zijn, zijn eigenlijk gewoon dom!”

NEXT TO NORMAL brengt het verhaal van een standaardgezin in de periferie van de stad. Wonend in een alledaagse wijk, lijken Dan en Diana het allemaal voor elkaar te hebben. Huisje, tuintje en, jawel, ook kinderen, Gabe en Natalie. Maar… schijn bedriegt. Het duurt niet lang voor de eerste barstjes in deze mooie façade verschijnen. De Goodmans gaan namelijk gebukt onder de mentale toestand van Diana. Reeds zestien jaar valt ze na een piekperiode telkens weer in een diep dal. Een gevolg van een bipolaire stoornis, getriggerd door een pijnlijke gebeurtenis uit het verleden.

NEXT TO NORMAL door proMITHEus speelt vanaf 5 december 2018 in verschillende locaties in Vlaanderen. De eerste voorstelingen in Leuven zijn volledig uitverkocht!

Tickets en info via www.promitheus.be

SPEELLIJST NEXT TO NORMAL

5 & 6 december 2018, 20u00 – 30CC, Wagehuys, Leuven (uitverkocht)

12 december 2018, 21u00 – UUR KULTUUR Leuven, Wagehuys, Leuven

25, 26 januari 2019, 20u30 – Zwarte Zaal, Fakkeltheater, Antwerpen

27 januari 2019, 15u00 – Zwarte Zaal, Fakkeltheater, Antwerpen

1 maart 2019, 20u15 – Schouwburg, CC De Werft, Geel

15 maart 2019, 20u00 – De Kollebloem, CC Binder, Puurs

23 maart 2019, 20u00 – Beckettzaal, Tinnenpot, Gent

CAST & CREW NEXT TO NORMAL

Tekst: Brian Yorkey

Muziek: Tom Kitt

Regie: Rudi Giron

Muzikale Leiding: Roeland Daems

Productieleiding: Pieter-Jan Martens

Productie-assistentie: Jesse Janssen

Acteurs​:

Dan: Roel Lauwens

Diana: Kristel Lamerichs

Gabe: Jervin Weckx

Nathalie: Saïn Vantomme

Henry: Samuël Anastasi

Dr Fine/Dr Madden: Sébastien De Smet

Orkest: Roeland Daems, Rafael De Smet, Michael Asnot, Roel Hermans, Kaat Verheyen, Harmen Goossens