Nederlandse popmuziek ontstond in de jaren vijftig en de vierdejaars van de Frank Sanders Akademie hadden besloten dat daar de stofdoek eens stevig doorheen gehaald moest worden. Zo waren sommige nummers voorzien van een ander arrangement en bleven andere nummers ongewijdigd in grote lijnen. Voeg daar ” Het Perron” bij en de voorstelling staat er al bijna.

Popmuziek kende de TOP-40 van Radio Veronica en ook radio Noordzee. Na het verdwijnen van deze schepen was Nederpop niet meer weg te denken uit de popmuziek. Johnny Barendsen, Pascal van Dijk, Christian van Eijkelenburg, Marco de Kramer, Nienke van der Linden en Michael de Vriend hebben een avondvullende voorstelling gemaakt van diverse Nederlandse hits en het samengesmeed tot een heerlijke avond der herkenning met muziek waarvan een aantal nummers van voor hun geboorte waren. De muziek was zeer divers. Oude nummers uit de jaren 60 kwamen voorbij maar ook recente nummers van o.a. Racoon en Anouk.De avond was verdeeld in drie blokken. Het eerste blok bestond uit echte oude nummers, blok twee waren de engelstallige nummers van eigen bodem en in het laatste blok kwamen nummers voorbij van ongeveer de laatste 20 jaar.

Van donderdag tot en met zaterdag presenteren deze zes vierdejaars studenten een greep uit repertoire van eigen bodem. In het intieme theater van “Het Perron” komen deze Nederpophits weer tot leven en kan het aanwezige publiek meezingen met deze hits en genieten van een heerlijk avondje uit onder leiding van Steven Moonen.

Reserveren kan via jaar4@franksandersakademie.nl.begeleider
Huidige studenten intekenen op de lijst op school.

Aanvang: 20.30 uur
Kaarten: € 10,-
Muzikaal leider: Hilmar Leujes
Begeleider: Steven Moonen

De fotoreportage staat hier.