Quebec, Canada 1952 – Bisschop Jean Bilodeau wordt in de gevangenis ontboden om een stervende gevangene de laatste biecht af te nemen. Tot zijn grote verbazing blijkt de gevangene zijn jeugdvriend Simon Doucet te zijn. Simon heeft samen met de andere gedetineerden een toneelstuk voor de bisschop voorbereid, dat het verhaal van hun gezamenlijke verleden vertelt. Een voorval uit hun leven, door de bisschop verdrongen. Simon heeft het echter nooit kunnen vergeten…

Lelies

Lelies is een verhaal over allesomvattende liefde, acceptatie van jezelf en acceptatie door de buitenwereld. De relatie tussen twee jongens staat centraal. Waar Vallier gelukkig is met zichzelf, worstelt Simon met zijn gevoelens en maakt hij zich zorgen over hoe anderen, onder wie zijn vader, naar hem kijken. De manier waarop de verschillende personages in het verhaal met deze situatie omgaan, levert een intrigerende en indrukwekkende voorstelling op.

Niels de Mossenau haalde Lelies in december 2018 al terug naar Nederland. Direct daarna gingen er geluiden op of deze voorstelling niet nogmaals gespeeld kon worden. Op 6, 7 en 8 september is het dan al zover, de musical Lelies zal in reprise gaan en nogmaals een weekend spelen. Naast de castleden uit de vorige versie, zoals Rutger Bulsing (Les Misèrables, Soldaat van Oranje) en, de in de eerdere versie veelal geprezen, Jelle Gulmans en Lennard Borgo, doen twee nieuwe castleden hun intrede. Seppe Salomé en Philip Janssen zullen de rollen op zich nemen van de jonge Simon en Vallier. Stuk voor stuk waren de acteurs geraakt door het script, de muziek en de bijzondere boodschap van Lelies.

Judas Theaterproducties

De opvoering van Lelies krijgt de volle ondersteuning van Sam Verhoeven van Judas Theaterproducties. Zozeer zelfs dat de cast wederom gebruik mag maken van de originele kostuums en het oorspronkelijke decor. Verhoeven vindt het van belang dat dit verhaal verteld blijft worden en raakte overtuigd door de bevlogenheid van De Mossenau, die naast de rol van de oudere Simon ook de regie op zich neemt.
Naast het mooie, indrukwekkende verhaal bevat Lelies ook schitterende muziek. Een zevenkoppig orkest onder leiding van Maron Teerds zal de uitvoering hiervan op zich nemen en de acteurs tijdens de voorstellingen live begeleiden.

De voorstellingen vinden plaats op 6, 7 en 8 september. Na de eerdere samenwerking met dit gastvrije theater is wederom gekozen om de voorstellingen te spelen in Theater Aan de Slinger in Houten. Het landelijk centraal gelegen en goed bereikbare theater, vlakbij Utrecht, vind u direct naast het station van Houten en ook parkeergelegenheid is er voldoende op loopafstand.

De kaartverkoop is per heden geopend. Voor de snelle beslissers is er een mooie vroegboekkorting. Wie voor 20 juli boekt, betaald slechts € 17,50 per kaart (inclusief service- en reserveringskosten) in plaats van de standaardprijs van € 24,-.

De cast en musici kijken ernaar uit om het publiek op 6, 7 en 8 september een mooie, indrukwekkende theaterbeleving te bezorgen!

Alle informatie over de voorstelling, cast en tickets is te vinden op: http://www.leliesdemusical.nl/

Lees ook:
Lelies: Een ontroerend pareltje