Gisteren werd in het Beatrix Theater Utrecht het startschot gegeven voor de Nationale Inzamelactie van Muziekinstrumenten van de Kinderen voor Kinderen-Musical ‘Waanzinnig Gedroomd’. Tweelingzusjes Mylene en Rosanne, actrices in de musical, doopten het Beatrix Theater eerst om tot officieel inzamelpunt. Daarna ontvingen Marco de Souza van het Instrumentendepot Leerorkest en Jan Jaap Knol van het project Kinderen Maken Muziek, het eerste instrument van Moeder ik wil bij de Revue-hoofdrolspeler, Terence van der Loo. Ook een klas van de Utrechtse Basisschool de Spits leverden alvast instrumenten in die zij de afgelopen week verzamelden.

De ruim 30 theaters waar de musical Waanzinnig Gedroomd nog te zien is tot en met eind maart, worden allen een officieel inzamelpunt waar iedereen muziekinstrumenten, die niet meer gebruikt worden, in kan leveren. Het Instrumentendepot Leerorkest krijgt de instrumenten vervolgens in zijn beheer, knapt ze op en verspreidt ze vervolgens onder de projecten van Kinderen Maken Muziek.

2d950342-4a55-49b6-a22c-f0fcaae9f5e5

Hoe en waar inleveren?
Iedereen die een muziekinstrument wil inleveren kan op de speellijst van Waanzinnig Gedroomd kijken voor de deelnemende theaters. De instrumenten kunnen tot en met de dag van de voorstelling worden ingeleverd. Mocht u niet in de buurt wonen van een van de theaters, maar wel een instrument willen doneren, neem dan contact op door een mail te sturen naar info@waanzinniggedroomd.nl.

Stichting Kinderen Maken Muziek
Stichting Kinderen Maken Muziek is een project van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie, op voorspraak van Koningin Máxima. Het doel is dat
kinderen samen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken. Door ieder jaar (sociale) muziekonderwijs programma’s te steunen, leerden tot nu toe ruim 15.000 kinderen samen musiceren. Een groot probleem voor de projecten van Kinderen Maken Muziek en van vele andere muziekonderwijs programma’s, is echter het te kort aan muziekinstrumenten.

9752b571-f19f-4133-94be-3fff9e0dea4a

Instrumentendepot Leerorkest
Het landelijk Instrumentendepot Leerorkest is opgericht om leerorkesten en soortgelijke (sociale) muziekonderwijsprogramma’s in heel het land van
muziekinstrumenten te voorzien, zodat zoveel mogelijk kinderen een muziekinstrument kunnen leren bespelen – vooral kinderen die normaal niet de weg naar muziekonderwijs vinden omdat ‘t te duur is of niet gebruikelijk bij hun thuis. De doelstelling is om in 2017 minimaal 5.000 muziekinstrumenten beschikbaar te hebben voor uitleen.

Oprichter Marco de Souza: “Ieder kind zou de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om samen muziek te maken. Het Instrumentendepot Leerorkest wil dat mogelijk maken voor zoveel mogelijk kinderen in Nederland.”

595f68db-af3e-4793-8493-57c75cb4c34b

Waanzinnig Gedroomd is een nieuwe Nederlandse musical geschreven door Roeland Fernhout en Ulrike Bürger-Bruijs ter ere van het 35-jarige bestaan van het beroemde kinderkoor. De grootste hits uit 35 jaar Kinderen voor Kinderen komen voorbij. Waanzinnig Gedroomd wordt geproduceerd door Cook a Dream in samenwerking met de VARA. Het is de eerste keer in het 35-jarig bestaan van Kinderen voor Kinderen dat er een musical gemaakt is met de liedjes.

www.waanzinniggedroomd.nl

Lees ook:
In oosterse sferen met Ali Baba en de 40 rovers
Première Brandweerman Sam Live! een vlammend succes!

 Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.

Foto’s: Boy Hazes