Afgelopen donderdag was Musicalsites.nl te gast bij Nachtgasten. Nachtgasten is een initiatief van Niels Croiset, Koen Wouterse en Yorick Zwart waarin de nachtmerrie van elke acteur ineens werkelijkheid wordt. Staan op een toneel zonder dat je weet wat je tekst is of waar de voorstelling over gaat.

Als bij Nachtgasten het publiek binnenkomt zitten de acteurs onwennig op het toneel met angst en onzekerheid in hun ogen. Deze angst is terecht, want de acteurs hebben nog geen idee wat ze gaan spelen.

Eerst krijgen de spelers samen met het publiek te horen welk verhaal ze gaan spelen en is het publiek er getuige van hoe de acteurs – afzonderlijk van elkaar – de geheime verlangens en doelen van hun rollen te horen krijgen. Vanaf het moment dat de acteurs beginnen te spelen weet het publiek dus meer dan de acteurs zelf, waardoor het enorm meeleeft met de personages. U ziet hoe de acteurs worstelen met de keuzes die ze maken, hoe ze zich verliezen in de emoties van hun rol en hoe de verhalen zich ontrafelen tot avondvullende voorstellingen waarvan niemand de uitkomst had durven voorspellen.

Nachtgasten-9

U wordt als het ware meegenomen in de wereld van de acteur want u, als publiek, weet wat er gaat komen. Iets dat de acteur nog niet weet. Hun spanning is uw spanning en hun tranen worden uw tranen. Samen met u beleven de acteurs een unieke avond, met rollen die ze nooit eerder speelden met mensen die ze soms nog nooit ontmoet hebben.
Nachtgasten-24Iedere avond een nieuw verhaal, met iedere avond andere gastacteurs. Al meer dan 500 topacteurs stapten vrijwillig in dit avontuur. Namen als Victor Reinier tot Joke Tjalsma en van Sigrid ten Napel tot Bram van der Vlugt gingen vrijwillig hun grootste nachtmerrie aan. En genoten! Afgelopen voorstelingen in M-Lab konden Anne Rats, Margreet Boersbroek, Lone van Roosedaal, Brigitte Heitzer, Eva van der Gugt, Margje Wittermans en Mart van Berkel aan het lijstje worden toegevoegd. Een uniek concept dat staat voor verrassend toneel en nu dus ook musicals. In deze variant bereiden de acteurs twee nummers voor waarvan ze niet eens zeker weten of ze dat nummer zullen zingen en zo ja, wanneer ?

Nachtgasten-27

Deze voorstellingen zullen een vervolg krijgen en als de nachtgasten bij u in de buurt zijn kunt ook u zich laten verrassen als publiek.

Nachtgasten-30

Meer informatie over Nachtgasten vindt u op http://www.nachtgasten.nl/Intro.html
Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte?Like ons op facebook en klik hier.