Onlangs kwam naar buiten dat hoofdrolspeelster Ann Van Den Broeck lijdt aan borstkanker. Toch speelt ze nu de sterren van de hemel in de hitmusical Mamma Mia! te Antwerpen. Vooraf de voorstelling werd ze dan ook aangekondigd als Donna en klonk er een groots applaus vanuit het publiek. In de voorstelling komt sterk naar voren wat voor krachtige vakvrouw er op het podium staat. Ze zet daarmee ook een prachtige transformatie neer tot een volwaardige Donna. Met een rauw randje doet Ann van den Broeck de muziek van ABBA eer aan.

Nieuwe versie

In deze versie van “Mamma Mia!” zijn een aantal aanpassingen terug te vinden. De grootste aanpassing is wel het levendige decor, bestaande uit een grote ronde schijf die bekleed is met zand en hiermee het eiland afbeeld. De daar omheen gelegen “badjes” met water dienen als de zee. Hier wordt goed gebruik van gemaakt in de choreografieën, waar met flippers in het water wordt gedanst en het zand opstuift. De musical komt zo echt tot leven. In de verte wordt op een groot scherm nog meer zee afgebeeld. Op deze manier waant het publiek zich echt even op de Griekse eilanden. Ook wordt er regelmatig gebruik gemaakt van een bootje dat zich door dat water heen beweegt en waarin de spelers zich kunnen verplaatsen. Dit is enorm komisch wanneer de 3 mogelijke vaders hierin hun entree maken en ontroerend wanneer Sofie afscheid neemt van haar moeder om op wereldreis te gaan met haar liefde. Het decor werkt erg goed om tot een volledige belevenis te komen.

Vertaling

Een andere vernieuwing betreft de nieuwe vertaling van de muziek. Er zijn heel veel ABBA songs in de musical verwerkt en om te haverklap komt er wel weer een bekend nummer ten oren. De nieuwe vertalingen zijn wel erg Vlaams, maar gelukkig ontbreekt de komische noot niet en weten de acteurs de vertaling goed naar hun eigen hand te draaien.

Klap op de vuurpijl

Als klap op de vuurpijl wordt het publiek ook nog eens getrakteerd op een heus feestje om de avond mee af te sluiten. De hoofdrolspelers betreden het podium in glitterende ABBA pakjes en worden bijgestaan door het grootse ensemble dat barst van de energie. De echte klassiekers worden vol overtuiging in originele taal gebracht, waardoor dit een heus meezing festijn teweeg brengt. Kortom, Mamma Mia! Is een feestje!

Meer informatie vind je hier.

Verslag en foto’s: Kim Cornelissen