De sprankelende voorstelling stond 203 keer op de planken en was te zien in 16 theaters. Grease trok meer dan 170.000 bezoekers wat neerkomt op een bezettingsgraad van ruim 90%.

Deze jonge cast heeft er keer op keer voor gezorgd dat de show met veel energie is gespeeld wat heeft geleid tot het mooie succes van deze musical.

De cast, die nu afscheid van elkaar moet nemen, heeft 9 maanden lang samen alles gegeven, waarbij de laatste show een mooie emotionele afsluiting was. Tijdens het nummer Sandra Dee liepen de emoties erg hoog op. Vajèn van den Bosch en Annefleur van den Berg zongen het nummer met veel emoties. Ook de groepshug van de T-Birds tijdens de megamix zorgden bij het aanwezige publiek voor tranen. Tim Douwsma was erg lief voor Vajèn van den Bosch en overlade haar met kusjes gedurende de voorstelling. Voorafgaand aan de voorstelling nam Albert Verlinde nog even het woord en bedankte cast en crew voor hun inzet. Deze versie van Grease zal de geschiedenis ingaan als een zeer energieke show met vele talenten waar musical liefhebbers zeker nog meer van gaan zien. Jammer was dat de laatste voorstelling in het RAI theater werd gespeeld. De zichtlijnen zijn erg erg slecht. Alleen op de eerste rij heb je vrij zicht. Zittend op rij 7 heb ik hele scenes niet kunnen zien. Ook mocht het publiek bier, fris, popcorn en chips de zaal mee innemen waardoor je het gevoel hebt dat je in een bioscoop zit. 

Grease de laatste 20

Grease
Grease vertelt het verhaal over tieners Danny en Sandy die samen een romantische zomer hebben beleefd. Maar nu het nieuwe schooljaar weer begint, laten de stoere Danny en de brave Sandy hun ware gevoelens niet zien in het bijzijn van hun vriendengroepen; de Pink Ladies en de T-Birds. Dat zorgt uiteraard voor de nodige teleurstellingen, twijfels en andere liefdesperikelen. Een danswedstrijd brengt de twee geliefden weer samen, maar niet voor lang. Dan verandert Sandy van een schoolmeisje in een sexy vamp…

Grease de laatste 26

De musical werd in 1978 verfilmd met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen. Een hitfilm die wereldwijd door miljoenen is bekeken en tot op de dag van vandaag populair is. De hitsongs van Grease behoren tot de best verkochte platen aller tijden.

Grease is THE ONE THAT YOU WANT

Voor de reportage klikt u hier

Lees ook: 

Grease is ook “The Word” in België

Grease is vet!