‘De tijd gaat ongelooflijk hard’, aldus Hans Cornelissen. Vanavond alweer de honderdste voorstelling van de succesvolle run van My Fair Lady. Hij spreekt de voltallige cast toe, in de artiestenfoyer van Schouwburg het Park in Hoorn.

100 keer My Fair lady

Er zijn ballonnen in de vorm van het getal 100 en er staat een prachtige taart te pronken. De cast, al in vol kostuum hoort de lovende woorden met gepaste trots aan. Hoewel ze ook beseffen dat er dus nog ‘slechts’ een stuk of vijftig te gaan zijn. Esmee Dekker, die de hoofdrol speelt van het bloemenmeisje Eliza Doolittle krijgt uit handen van Hans een enorme bos rode rozen. ‘Die deel ik uit, voor ieder één’, roept Esmee direct en voegt de daad bij het woord.

100e My fair lady Wilma van der Werf 19

De cast poseert geduldig voor de toegestroomde pers. Dan mag er eindelijk gegeten worden. Gerrie en Chris krijgen de eer om aan te snijden. ‘De onderste is carrotcake karamel en crème, de bovenste laag framboos en marshmallow’ weet Ine onze gastvrouw te vertellen. Uitdaging is dat tegelijkertijd de interviews beginnen dus de keuze tussen taart eten en praten wordt weloverwogen genomen.

100e My fair lady Wilma van der Werf 7
Dan klinkt al de ‘dertig minuten voor aanvang’ call door de intercom. Nog gauw een laatste hap, snel nog een foto en dan verdwijnt de cast naar achter om zich klaar te maken. De voorstelling zit ook nu geramd en de energie spat van het podium. Esmee laat zien waarom zij terecht voor deze rol genomineerd was voor een Musicalaward en Han Oldigs (vader Doolittle) waarom hij hem ook gewonnen heeft. Na ruim twee uur zit de honderdste voorstelling erop en nemen de castleden het (slot)applaus in ontvangst.

100e My fair lady Wilma van der Werf 28

Mochten er mensen zijn die nog geen een van deze honderd hebben gezien; mis het niet en zorg dat u dan de komende tijd deze successtory alsnog gaat bewonderen.
Kijk voor kaarten op www.degraafencornelissen.nl

100e My fair lady Wilma van der Werf 37

Kijk voor onze liveverslag en interviews met o.a. Esmee Dekker, Martijn van Voskuilen, Yoran de Bont op onze facebooksite.

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag en live-video: Mariska Steenbergen
Foto’s: Wilma van der Werf