Komend seizoen, tijdens de Paasvakantie 2015, is in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen een volledig Vlaamse cast te zien in een gloednieuwe productie van The Wizard of Oz. De tijdloze musicalklassieker, gebaseerd op de verfilming uit 1939 met Judy Garland, werd in 2011 onder handen genomen door het legendarische musicalduo Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, die er ook enkele nieuwe nummers voor schreven. Music Hall tekent voor de première van deze nieuwe versie voor het Europese vasteland, en produceert deze musical ook in Frankrijk, waar de show op tournee zal gaan.

De regie van de Vlaamse en Franse versie is in handen van Jeremy Sams, de gereputeerde regisseur van de originele West End-productie. En Madeline Paul, associate director. De legendarische Arlene Phillips verzorgt de choreografie. Stany Crets zorgt voor de Nederlandse vertaling.

In de herwerkte musical zijn alle bekende personages gebleven, net als de onvergetelijke, iconische momenten. Maar wie dacht dat hij The Wizard of Oz door en door kende, krijgt dankzij deze nieuwe versie ook enkele verrassingen voorgeschoteld.

Klik je hielen drie keer, en ga mee op reis naar het magische land van Oz, waar je samen met het boerenmeisje Dorothy de Vogelverschrikker, de Laffe Leeuw en de Blikken Man ontmoet. Ze trekken naar de Tovenaar van Oz, in de hoop dat die hun wensen kan vervullen. Maar tussen alle kleurenpracht en dolle vrolijkheid loert ook gevaar. De Boze Heks van het Westen en haar leger van gevleugelde apen zitten Dorothy en haar vrienden voortdurend op de hielen…

Deze opgefriste The Wizard of Oz, met nieuwe songs en scènes, is een onvergetelijk musicalavontuur voor de hele familie!

Audities in aantocht
Vanaf 30 september worden audities gehouden om de meest geschikte acteurs te vinden voor Dorothy, Vogelverschrikker, Blikken Man, Laffe Leeuw, Glinda, de Boze Heks uit het Westen, de Tovenaar en het ensemble. Kandidaten kunnen vanaf nu hun foto en cv sturen naar auditie@musichall.be.
De eerste selectie vindt plaats op basis van het cv. Wie weerhouden wordt, krijgt een persoonlijke uitnodiging voor de audities.
Een volledige beschrijving van de personages en het gezochte profiel vind je terug op www.musichall.be.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.