Op 27 en 28 maart viert Musicalvereniging OVA haar 50-jarig jubileum met de groter-dan-grootse musical Big Fish. Als tweede amateurvereniging in Nederland verwierf OVA de rechten van deze spectaculaire familiemusical.

Big Fish

Deze hartverwarmende musical gaat over het bijzondere leven van Edward Bloom, een man die volgens zijn eigen verhalen een buitengewoon leven leidt. Hij vertelt zijn zoon Will de meest fantasierijke en spectaculaire avonturen met heksen, reuzen, circusartiesten en over ware liefde die de tijd doet stilstaan. Als Will op het punt staat zelf vader te worden, besluit hij om voor eens en altijd het ‘ware’ levensverhaal van zijn vader te achterhalen. Gebaseerd op het boek van Daniel Wallace Big Fish: A Novel of Mythic Proportions uit 1998, regisseerde Tim Burton in 2003 de gelijknamige film met Ewan McGregor, Albert Finney en Helena Bonham Carter in de hoofdrollen.

Groter-dan-groots spektakel

Om de fantasierijke verhalen visueel vorm te geven, zijn alle creatieve teams al ruim een jaar bezig met alle voorbereidingen voor Big Fish. “Voor dit speciale jubileum mogen we écht gigantisch groots uitpakken”, zegt regisseur Joyce Wasterval. “Van omvangrijke decors uit de kap, tot indrukwekkende choreografieën waarin alle leden hun tijd investeren. Iedereen is zo gedreven om van Big Fish een spectaculaire show te maken en dat alles naast een fulltime baan en druk gezinsleven. Ik ben als regisseur ongelofelijk dankbaar om met zo’n geweldig getalenteerde groep te mogen werken en kan niet wachten totdat we onze versie van Big Fish mogen tonen aan publiek!”

Lid van het eerste uur

OVA-lid Gerrit Grommé is al vanaf het prille begin betrokken bij de vereniging en werd tijdens de perspresentatie op donderdag 23 januari in het zonnetje gezet. Grommé staat niet alleen al 50 jaar op het toneel, maar is ook jarenlang trouw lid van het decor- en rekwisietenteam van OVA. Musicalvereniging OVA, in 1970 opgericht als Operettevereniging treedt al 45 jaar op in de Schouwburg Amstelveen, voorheen Cultureel Centrum Amstelveen. Voorzitter Maura Breur: “2020 is een bijzonder jaar voor onze vereniging. Een 50-jarig jubileum is een hele prestatie! We zijn er enorm trots op dat we al zo lang een keur van voorstellingen hebben mogen maken.”

Voor meer informatie en kaartverkoop, kijk op: www.bigfishdemusical.nl

Speeldata:

Vrijdag 27 maart – 20.00 uur

Zaterdag 28 maart – 14.00 uur & 20.00 uur

Lees ook:
Big Fish: een familievoorstelling over fantasie, werkelijkheid, dromen en elkaar blijven inspireren