Vol trots presenteert musicalvereniging Con Brio de titel van haar nieuwe stuk. Na succesvolle producties als De 3 Musketiers, The Wiz en Shrek, brengt het Oosterhoutse gezelschap in oktober 2020 de musical Young Frankenstein naar Theater de Bussel.

Monsterlijk goed

Young Frankenstein is een musical van Mel Brooks, het legendarische brein achter de Broadway-hit The Producers. Het komische genie paste zijn legendarische film, die hij samen met Thomas Meehan schreef, aan tot een briljante podiumcreatie. André van Hent is verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling.

Met memorabele nummers als Puttin’ on the Ritz van Irving Berlin, is Young Frankenstein ‘wetenschappelijk’ bewezen monsterlijk goed entertainment.

Tot leven wekken

Frederick Frankenstein is een succesvol hersendokter die zich verre wil houden van zijn familie in Transsylvanië. Toch wordt hij vaak gevraagd of de geruchten waar zijn. Heeft zijn grootvader echt iemand uit de dood laten opstaan en daardoor een monster gemaakt?

Als zijn grootvader overlijdt, moet Frederick toch die kant op. Hij laat zijn extravagante verloofde Elizabeth achter om het kasteel van zijn grootvader te verkopen.

In Transsylvanië ontmoet hij de gebochelde Igor, knappe Inga en huishoudster Frau Blücher. Zij willen graag dat deze jonge Frankenstein zijn grootvaders werk voortzet. Wat denk jij? Maakt deze jonge Frankenstein ook een monster?  Con Brio hoopt er de komende tijd achter te komen.

Wanneer dan?

Op 16, 17 en 18 oktober 2020 kan je de monsterproductie gaan aanschouwen in Theater de Bussel in Oosterhout, Noord-Brabant.

Muziek en liedteksten: Mel Brooks
Verhaal: Mel Brooks en Thomas Meehan
Nederlandse vertaling: André van Hest

Meer informatie vind je hier