In deze tijd van afstand door het Corona virus hebben we tijd om eens samen te praten over musicals, wat doet de stop met cast en crew en hoe gaan we om met alle beperkingen. Wij spraken met Julia Berendse en David van der Tempel.

Klik hier voor de video van het interview

Julia Berendse

Julia Berendse studeerde in 2013 af aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater te Amsterdam en was in haar laatste jaar gast leerling bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Jazz- en Musicaldans). Ze volgt nu zanglessen bij Rein Kolpa.

Na haar opleiding was Julia te zien als Robin van Locksley in Robin Hood en het verdwenen goud van I&L Entertainment en Seks Tips, wat je van nichten leren kan van Homemade Productions.

In 2016 nam ze tijdelijk de rol van zuster Maria Beyonce over in Nonsens van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment. Daarna was ze te zien als Elisah Baijens in Liesbeth List de Musical. Afgelopen seizoen was Julia te zien als Catastrophia in het ensemble van The Addams Family van TEC entertainment. Tevens was ze alternate voor de rol van Wednesday Addams.

Ze is lid van de kerngroep van De Brug Musicaltheater waarmee ze te zien was in Voor je ’t weet en Ordinary Days. Ook is ze werkzaam in verschillende voorstellingen van Stichting Vivendi en is ze swing bij De Radiodagen van Herman van Veen.

Als soliste was Julia verder te zien in Ode aan Wilmink en Bannink en Luister even wat ik vraag met onder anderen de heren van Don Quishocking ter ere van het Willem Wilminkfestival in Enschede en in 24 rozen voor jou een concert ter ere van de 100e geboortedag van Toon Hermans, geproduceerd door Maurice Hermans.

David van den Tempel

David van den Tempel studeerde in 2015 af aan de Frank Sanders Akademie. Tijdens zijn opleiding was hij te zien in de voorstelling Ode aan Willem Wilmink & Harry Bannink samen met de leden van Don Quishocking.

Na zijn opleiding was hij o.a. te zien in de muziektheater voorstelling Het meisje met het rode haar. Vervolgens was David in 2016 te zien in Soldaat van Oranje de musical. Hierna tourde hij in 2017 in de Musical Award winnende voorstelling, Adele, Conny, Jasperina – De Grote Drie. Vervolgens was hij in 2018 te zien in de musial The Full Monty en in 2018/2019 in Evita.

David maakte in 2015 zijn televisie debuut in de NPO telefilm Kamp Holland. Hij speelde de rol van Steven Bout en werd geregisseerd door Boris Paval Conen.

Ook speelde hij in 2016 de rol van Kevin van Dijk in een Virtual Reality film en in 2018 nam hij een gastrol in de serie Spangas voor zijn rekening. Ook speelde hij de hoofdrol in de korte film ‘Overspoeld’ onder regie van Lianne Klitsie.

Naast acteren en zingen geeft hij zangles aan veel professionele zangers en zangeressen. Voordat David zijn studie volgde werkte hij 5 jaar als onderofficier bij de Koninklijke Marechaussee.

Lees ook:
Musicalsites praat met: Jan van Dijk, geluidsontwerper en technicus