Anouk Mila van Laake is een Nederlandse sopraan met een breed repertoire dat varieert van opera tot musical.  Nu schittert ze in de musical Phantom of the Opera die tourt door het Verenigd Koninkrijk. Wij spraken met haar toen ze net haar eerste voorstelling had gespeeld in de rol van ‘Christine Daaé’

Klik op deze link en luister naar het gesprek dat wij met Anouk hadden.

Als kind studeerde Anouk aan de Koorschool van Haarlem en speelde ze in de musicals Pinokkio (Studio 100) en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Stage Entertainment). Tijdens haar middelbare school volgde ze twee jaar de vooropleiding van Dansacademie Lucia Marthas en deed zij haar voorbereidend jaar Klassiek Muziektheater aan het conservatorium van Tilburg.

Na het cum laude behalen van haar gymnasiumdiploma begon ze aan haar studie Klassiek Muziek Theater in Tilburg.  Hier kreeg ze les van onder andere Edward Hoepelman, Marc Krone and Brigitte Odett. Tijdens haar studie volgde ze meerdere masterclasses in Wenen en nam ze deel aan de Classical Voice Intensive summer course van NYU Steinhardt in New York.

In 2017 studeerde Anouk af met de horror opera Diabolique. Een zelfgeschreven voorstelling gebaseerd op de gelijknamige horrorfilm van Clouzot uit 1955. Datzelfde jaar maakte zij haar musical debuut in de musical Mozart! (Vereinigten Bühnen Wien) in de rol van ‘Alsoysia Weber’. Het jaar daarop tourde ze door West-Europa als soliste met Die Grosse Andrew Lloyd Webber Gala.

Op tv is Anouk te zien in twee seizoenen van de Belgische TV-serie Campus 12 als ‘Jamie’. De serie is inmiddels aan 60 landen verkocht. Vanaf begin 2020 zal Anouk deel uitmaken van de cast van de Engelse tour van The Phantom of the Opera als alternate ‘Christine Daaé’. 

Foto’s: Anouk van Laake

Lees ook:
Anouk van Laake alternate Christine Daae in UK-tour Phantom of the Opera