Iedereen is momenteel thuis en dan is het ook moeilijk om mensen te bezoeken maar gelukkig is daar de mogelijkheid van een Podcast. Wij spraken met diverse mensen die werken achter de schermen zoals Chiara Re, choreografe en nu met Joris van Veldhoven, decorontwerper.

 

 

 

Joris van Veldhoven

Hij maakte het decor van De Sprookjessprokkelaar en ook Caro waarvan je hieronder foto’s ziet. We praten over zijn passie, zijn manier van ontwerpen en ook zijn samenwerking voor de nieuwe musical ‘Goodbye Norma Jean’.

Opleiding

Joris studeerde aan De Theaterschool te Rotterdam, richting theatervormgeving. Kreeg les van o.a. AMC Fok, Marlies Schroder e.a. Volgde 12 jaar lang teken – en schilderlessen bij gerenommeerd beeldend kunstenaar Mart Franken.

Werk

Joris deed werkervaring op bij verschillende musicals en theaterproducties waaronder Legally Blonde van Albert Verlinde Entertainment en Sunjata, een heldenepos uit Afrika geproduceerd door het Vondelpark te Amsterdam.

Leerde het vak in de praktijk van Arno Bremers, kostuum- en decorontwerper. Tijdens deze periode verleende hij zijn medewerking aan diverse producties waaronder Domino de Musical (Antwerpen), Nijntje de musical, Shrek de Musical, De Jantjes, HEMA de musical en Dik Trom, de vetste musical van het jaar. Voor Dik Trom was hij naast assistent decorontwerp ook verantwoordelijk voor het poppenontwerp en de realisatie.

Inmiddels heeft Joris diverse producties op zijn naam staan op het gebied van decor- en kostuumontwerp waaronder: EVITA, Sprookjessprokkelaar de Musical, Nonsens, Liesbeth List, Dolfje Weerwolfje en The Full Monty e.a.

Voor meer informatie over Joris klik je hier

Lees ook:
Rudy kletst met Joey Schalker

Foto’s: Joris van Veldhoven, Efteling