Weliswaar niet de bekende variant met o.a. Willemijn Verkaik en René van Kooten, maar minstens zo leuk om te zien! On Stage te Tilburg had besloten dingen eens anders aan te pakken. Nadat ze voor hun uitvoering van Into The Woods 2 Amateur Musical Awards in de wacht hadden gesleept, wilden ze graag hun musical talent laten blijken door een concert te geven met daarin nummers van 2 musicals. De eerste helft stond geheel in het teken van Wicked en het tweede gedeelte in teken van We Will Rock You.

Wicked is een pracht musical met daarin een van de meest uitdagende nummers ooit gemaakt voor Broadway. On Stage Tilburg liet zich daar niet door tegenhouden en zette een bijzondere unieke avond neer vol entertainment. Met een combinatie van ervaren en beginnende zangers en zangeressen lag de kwaliteit bijzonder hoog. Niet elke amateur durft nummers zoals The Wizard and I en Defying Gravity te zingen, maar de cast met o.a. Ingrid Weterings, Hannah Watkins, Vere Limburg en Laura Gerritsen – van Heijst kwamen er prima door heen en het publiek was dan ook zeer onder de indruk dat de uithalen er vloeiend uitkwamen.

Het bijzondere aan deze productie was ook dat (bijna) iedereen een solo had, elk liedje was er een andere Elphaba en Glinda om de sterren van de hemel te zingen. Zo straalde Babette Pasman-Schut (winnares van de AMA voor Beste Vrouwelijke hoofdrol in Into The Woods) in The Wizard and I en deden ook Pien de Kruijff en Ashley Groenland het uitstekend als Glinda in What is this Feeling? en Popular. Ook Robin Brugman speelde een voortreffelijke Wizard en Dennis Hendriks een overtuigende Fiyero. De beide heren waren ook allebei vocaal zeer sterk.

Musicals in Concert 62

Tijdens het tweede gedeelte ontstond er een andere sfeer op het podium, de kleuren waren donkerder, de looks waren grover en dit ging perfect samen met de nummers van Queen in We Will Rock You de Musical. Deze nummers waren meer onderverdeeld en zo kwamen er meer spelers aan bod. Jill Meex sprong er erg uit met haar versie van I Want to Break Free en zo ook Janneke Rooij bij Killer Queen. Ook de band heeft zich uitgeleefd en speelde vol passie. Jim Stewart zong een prachtige uitvoering van Those were the Days of Our Lives en als afsluiter was er de fantastische Astrid Kelderman met No One But You.

Er was een grote cast met allemaal zeer veel talent, echt een avond waar iedereen in het publiek zonder twijfel van heeft genoten. Volgend jaar is On Stage Tilburg weer terug een nieuwe productie. Wij zullen daar uiteraard weer bij zijn om verslag van te doen.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage van Nicole van den Berg